Όταν η Γκόλια ήταν… «ερωτευμένη» με την Κορωνησία !!


ΜΙΚΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 

Ψάχνοντας το φωτο-αρχείο μας, πριν λίγες μέρες, εντοπίσαμε κάποιες ξεχασμένες φωτογραφίες και ανάμεσα σ’ αυτές ήταν και εκείνες της Διεθνούς αθλήτριας Γρηγορίας Γκόλια. 


Όπως είναι στους περισσότερους γνωστό, η Γκόλια ως αθλήτρια του χ/μ για πολλά χρόνια αγωνίζονταν στην Αναγέννηση Άρτας, την εποχή όπου η ασπρόμαυρη ομάδα κυριαρχούσε στην Ελλάδα, αλλά και εντυπωσίαζε στην Ευρώπη, στα τέλη της δεκαετίας του 90, αρχές της δεκαετίας του 2000. 

Βλέποντας αυτές τις φώτο σκεφθήκαμε να κάνουμε το σημερινό μικρό μας αφιέρωμα σε μια αθλήτρια που πραγματικά εντυπωσίαζε με την αγωνιστική της συμπεριφορά και όχι μόνο… 


Η ψηλή (1.87) αθλήτρια από την Βέροια, σήμερα είναι προπονητής στην ομάδα χ/μ γυναικών του ΠΑΟΚ, η οποία αγωνίζεται στην Α1 εθνική γυναικών. Μάλιστα πριν από 15 μέρες, η ομάδα του ΠΑΟΚ ήρθε στην Άρτα για να αγωνιστεί με την Αναγέννηση, όπου ηττήθηκε με σκορ 24-19.

Έτσι είχαμε την ευκαιρία να την συναντήσουμε και μεταξύ άλλων να μιλήσουμε για την καλή εκείνη εποχή του γυναικείου χ/μ της Αναγέννησης. Μια εβδομάδα αργότερα, βρήκαμε τις φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύουμε και θυμηθήκαμε την εποχή της διαμονής της Γκόλια στην Άρτα. 


Μιας πραγματικά καλής εποχής, όπου η Γρηγορία μεταξύ των άλλων όμορφων περιοχών της νότιας Ηπείρου, ήταν «φαν» του Αμβρακικού αλλά ειδικότερα και της Κορωνησίας… 


 Όταν της προτείναμε τότε (4 Μαΐου του 2001), φωτογράφιση για τις ανάγκες σχετικών ρεπορτάζ, δεν δίστασε να πει ναι, λέγοντας παράλληλα ότι «…η Κορωνησία και ο Αμβρακικός γενικότερα είναι η περιοχή που αγαπώ περισσότερο…». 


Έτσι σήμερα θεωρούμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε για πρώτη φορά στον ηλεκτρονικό τύπο αυτές τις φωτογραφίες, με την πεποίθηση ότι πολλοί θα δουν μια διαφορετική Γρηγορία Γκόλια από ότι την έχουν γνωρίσει και είναι σίγουρο ότι θα διαπιστώσουν ότι το ψηλό και πανέμορφο κορίτσι με το χαμόγελό του «σκλάβωνε» τον φακό…

Έναν φωτογραφικό φακό, ο οποίος ήταν της πρώτης ψηφιακής γενιάς και γι’ αυτό άλλωστε ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιες ατέλειες ως προς την απόδοση… 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

Γεννήθηκε στη Βέροια στις 22 Μαρτίου 1974. Ξεκίνησε το χάντμπολ στις Γ.Ε. Βέροιας το 1989, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 2 πρωταθλήματα νεανίδων. 

Μετά αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Άρτας, κατακτώντας άλλα 8 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα. 

Το 2002 κάνει το μεγάλο βήμα και πέρνει μεταγραφή για την Γερμανική Όλντερμπουργκ, όπου έμεινε 3 χρόνια. 

Κατόπιν επέστρεψε στον Αθηναϊκό, στον οποίο έμεινε μόλις έναν χρόνο, αφού η ομάδα διαλύθηκε και το 2006 βρίσκεται στην Ορμή, με την οποία κατέκτησε ένα ακόμα πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας το 2007.

Ήταν διεθνής με την εθνική Ελλάδας από το 1990 έως το 2006, οπότε ανακοίνωσε την αποχώρησή της.

Θεωρείτε ως η πιο πετυχημένη χαντμπολίστρια όλων των εποχών. Η Γρηγορία Γκόλια στην αθλητική της καριέρα συνολικά κατέκτησε 23 τίτλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης