Βιβλίο για την καταστροφή της εβραϊκής κοινότητας Ιωαννίνων


Το βιβλίο του «Μνήμες κατοχής ΙΙ – Ιταλοί και Γερμανοί στα Γιάννενα και η καταστροφή της εβραϊκής κοινότητας Ιωαννίνων» των εκδόσεων ΙΣΝΑΦΙ, παρουσίασε προχθές στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας ο Κρίστοφερ Σμινκ-Γκουστάβους.


Την παρουσίαση προλόγισε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, και Πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας Ιωαννίνων, κ. Μωυσής Ελισάφ. 

 Για το βιβλίο μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας, αναφέροντας μαρτυρίες που κατέγραψε από τους κατοίκους που έζησαν υπό Ιταλική και Γερμανική κατοχή, με ταυτόχρονη προβολή σπάνιου και μεγάλου ενδιαφέροντος εποπτικού υλικού.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ακούστηκαν εβραϊκοί ύμνοι που ερμήνευσε μοναδικά ο Βίλι Σβαρτς, με τραγούδι και ακορντεόν.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φ. Φίλιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Γιωτίτσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Δ. Κατηρτζίδης, ο Αντιπρύτανης κ. Β. Μαυρέας, ο Πρόεδρος της Ε.Η.Μ κ. Κ. Βλάχος, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, κ. Π. Δούνια.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης