ΠΟΔΗΜΑΤΑ: Είναι ανάγκη να λάβουμε αποφάσεις σήμερα


"Η συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για να μεταθέτουμε στο μέλλον αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε σήμερα". 

Αυτό τόνισε στην Ολομέλεια του ΕΚ η Αντιπρόεδρος, κυρία Άννυ Ποδηματά εκφράζοντας την ελπίδα "αυτό να επιβεβαιωθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup". 


 Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του ΕΚ στη βάση της Έκθεσης του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κυρίου Herman Van Rompuy, "Προς μια γνήσια Οικονομική και Νομισματική Ένωση", η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης είναι μια πολιτική συζήτηση, δεν είναι μία τεχνική συζήτηση. 

Και αυτή είναι η βασική διαφορά προσέγγισης μεταξύ της Έκθεσης του ΕΚ, η οποία αποτυπώνει με πολιτικό τρόπο τα επιχειρήματα ενώ η Έκθεση Van Rompuy έχει τεχνικό χαρακτήρα". 

Και πρόσθεσε: "Ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για να αποδείξουμε, όχι με διακηρύξεις αλλά με συνέπεια λόγων και πράξεων, όχι μόνο ότι το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο, αλλά ότι έχουμε τη βούληση, την αποφασιστικότητα και την ικανότητα να διορθώσουμε τις αδυναμίες και να συμπληρώσουμε τα κενά με προτεραιότητα την ενίσχυση της δημοκρατικής λογοδοσίας και την ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης της Ευρώπης, με το Κοινωνικό Σύμφωνο, που αποτελούν τα κλειδιά για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στην Ευρώπη". 

Καταλήγοντας, η κυρία Ποδηματά τόνισε ότι: "Βεβαίως, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης προϋποθέτει και κάτι άλλο: ότι δεν χρησιμοποιούμε τη συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης ως άλλοθι για να μεταθέτουμε στο μέλλον αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε σήμερα. Και ελπίζω ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα το επιβεβαιώσει αυτό".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης