Βροντερό «όχι» στο μεσοπρόθεσμο από την Αυτοδιοίκηση


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και οι Δήμαρχοι της Ηπείρου που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της 13ης Νοεμβρίου 2012 για να συζητήσουν σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν τους Δήμους... 


...και περιλαμβάνονται στο Νόμο « Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016 – Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016  », εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα: 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Με την Έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016 και τα σκληρά και άδικα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα από την Ελληνική Βουλή, η Ελληνική Πολιτεία εμμένει σε πολιτικές οι οποίες οδηγούν την Αυτοδιοίκηση στην πλήρη απαξίωση και τη διάλυση, ενώ χιλιάδες ελληνικές οικογένειες οδηγούνται στην απόγνωση και το μαρασμό.

Οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν συνεισφέρει όσο κανένας άλλος φορέας της Κεντρικής και Γενικής Κυβέρνησης στη δημοσιονομική προσαρμογή της Χώρας μας. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και όχι εξοικονόμηση πόρων.
 

Σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Χώρα μας οι λογικές αυτές μας βρίσκουν τελείως αντίθετους.
Για το λόγο αυτό η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου εκφράζουμε, ομόφωνα, την πικρία και την πλήρη μας διαφωνία με:
Τη συνεχιζόμενη απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αιρετών και των εργαζομένων, που διαλύει τους Δήμους και τους οδηγεί σε κατάρρευση.
 

Τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που οδηγεί  σε απολύσεις εργαζομένων και τους Δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους. Αντίθετα δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την αξιολόγηση των εργαζομένων, με αντικειμενικά κριτήρια, με σκοπό την κινητικότητα και την αποδοτικότερη αξιοποίηση αυτών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
 

Την ανάληψη νέων αρμοδιοτήτων από τους Δήμους χωρίς την χορήγηση σ΄αυτούς των αντιστοιχών πόρων και προσωπικού.
Τη θεσμοθέτηση του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» η δημιουργία του οποίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις Συνταγματικές Διατάξεις για τη Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α.


Τέλος, θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. για να αποφασιστούν οι δράσεις, οι κινήσεις και οι κινητοποιήσεις των αιρετών, για την αντιμετώπιση των ραγδαίων αυτών εξελίξεων που υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Αυτοδιοίκησης και οδηγούν τους Δήμους στην ολική κατάρρευση, που θα πρέπει να φτάσουν και μέχρι την ομαδική παραίτηση όλων των αιρετών της Χώρας, όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο του Αυγούστου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ