"Προσκαλώ για καφέ αυτόν που μου πέταξε το ποτήρι"


Φιλέλληνας δηλώνει σε συνέντευξή του ο Γερμανός πρόξενος Βολφγκανγκα Χέλσερ Ομπερμάιερ παρά την επίθεση με καφέδες και μπουκάλια που δέχθηκε από εξαγριωμένα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ χθες έξω από τη ΔΕΘ.


«Με κάλεσαν για να με κεράσουν καφέ αλλά το έκαναν λιγάκι άγαρμπα. Δεν μου τον προσέφεραν, τον πέταξαν πάνω μου. Με πέτυχε στο σακάκι. Δεν ξέρω από ποιον ήρθε ο καφές αυτός αλλά όποιος κι αν είναι, τον προσκαλώ πραγματικά να πιούμε με την ησυχία μας κανονικά καφέ και να τα πούμε» σχολιάζει με χιούμορ ο γερμανός πρόξενος.

Μάλιστα μόνο καλά λόγια έχει για να πει για τους Έλληνες και την φιλία τους με τους Γερμανούς. «Μέχρι τώρα ο ίδιος δεν έζησα αντιγερμανικό κλίμα αλλά είχα μόνο δείγματα φιλίας. Αυτό που έγινε σήμερα θεωρώ πραγματικά πως ήταν μια άσχημη παρένθεση. 


Ότι με τις αποφάσεις της κυβέρνησης αυτής της εβδομάδας, με τις απολύσεις και τα άλλα μέτρα γίνεται τώρα και αυτή η συνέλευση και στα μάτια των ανθρώπων φαίνεται πως φταίει η Γερμανία. Τι ερμηνεύουν έτσι. Είναι μια κακιά συγκυρία, δεν είναι αντιγερμανικό κλίμα. Δεν το βλέπω έτσι» ξεκαθαρίζει.

Σε ότι αφορά τα καινούργια του γυαλιά, τα οποία και έχασε κατά την διάρκεια της χθεσινής επίθεσης, ο κύριος Βολφγκανγκα Χέλσερ Ομπερμάιερ, αναφέρει πως δεν τα βρήκε αλλά ένας Έλληνας που έχει κατάστημα οπτικών στην Θεσσαλονίκη του χάρισε ένα ζευγάρι καινούργια. «Τον ευχαριστώ πολύ. Είναι πολύ ωραία. Μου ταιριάζουν» σχολιάζει.

Ο γερμανός πρόξενος, μπορεί να μην σχολίασε τις δηλώσεις του κύριου Φούχτελ που προκάλεσαν οργή στους Έλληνες όμως είπε πως κατά την γνώμη του, το σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι αποτελεσματικό και όχι άνθρωποι. Κάτι που όπως τόνισε φαίνεται και από το γεγονός ότι οι Έλληνες στο εξωτερικό κατέχουν σημαντικές θέσεις και προοδεύουν.

Τέλος υπογράμμισε πως δεν θεωρεί του Έλληνες τεμπέληδες, αντιθέτως δηλώνει εντυπωσιασμένος με την ενέργεια που κρύβουν μέσα τους.

Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ