Καθηγητές από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Άρτα


Στην Άρτα βρίσκονται αυτές τις μέρες 6 καθηγητές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βέλγιο, Πολωνία, Ρουμανία, Κύπρος, Ιταλία) προσκεκλημένοι του 3ου Γενικού Λυκείου Άρτας προκειμένου να οργανώσουν πρόγραμμα Comenius με θέμα την τραγωδία Ορέστεια του μεγάλου αρχαίου Έλληνα τραγικού ποιητή Αισχύλου. 


Οι καθηγητές που θα μείνουν στην Άρτα από 4 έως 7 Νοεμβρίου, έγιναν δεκτοί την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Αρταίων κ. Ιωάννη Παπαλέξη και τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο κ. Φώτη Γεωργίου. 

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους και τους ευχήθηκε καλή διαμονή, καλή επιτυχία στις εργασίες του προγράμματος και υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα βοηθήσει την προσπάθειά τους αυτή. 

Στο διάστημα αυτό οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί θα επισκεφτούν τα βυζαντινά μνημεία της Άρτας (Αγία Θεοδώρα, Παρηγορήτισσα, Γεφύρι της Άρτας) και το αρχαιολογικό μουσείο, καθώς και τον υδροβιότοπο του Αμβρακικού. 

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου θα ξεναγηθούν στα Ιωάννινα στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα κέρινα ομοιώματα στο μουσείο του Βρέλλη.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης