Ο πρώτος που φωτογράφισε τον εαυτό του!


H «αυτοφωτογράφιση» είναι σίγουρα στις μέρες μας πολύ διαδεδομένη, ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων που φωτογραφίζουν κατά κόρον τους εαυτούς τους μπροστά στον καθρέφτη και στη συνέχεια ανεβάζουν παρόμοιες φωτογραφίες στο προφίλ τους στο Facebook ή τις μοιράζονται με φίλους τους στα κινητά τηλέφωνα. 


Αυτή η συνήθεια ωστόσο δεν είναι πρόσφατη ανακάλυψη καθώς η πρώτη φωτογραφία μπροστά σε καθρέφτη χρονολογείται περίπου έναν αιώνα πριν.

Και μπορεί βέβαια να μην ήταν έγχρωμη ούτε να περιείχε το σκέρτσι ή το νάζι που έχουν παρόμοιες πόζες μπροστά στον καθρέφτη, ωστόσο άνοιξε το δρόμο στη γενιά του instagram, και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζει! 

Ένας Αυστραλός πιλότος τράβηξε την πρώτη φωτογραφία του εαυτού του εν έτει 1918, φορώντας μάλιστα τη στολή του και αποδίδοντας στη φωτογραφία επίσημο ύφος. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail», ο νεαρός στρατιωτικός χρησιμοποίησε μια φωτογραφική μηχανή Kodak και κοιτάχτηκε στη συνέχεια στον παλιό καθρέφτη της μητέρας του. Ένα κλικ και η πρώτη «αυτοφωτογραφία» είναι γεγονός, έστω και ασπρόμαυρη.

perierga.gr - Ο πρώτος άνθρωπος που φωτογράφισε τον εαυτό του!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ