Οι φτωχότεροι μαθητές της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες


Πριν από λίγες ημέρες μαθητές Λυκείου από το Διάσελλο Άρτας, του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, επισκέφθηκαν και φιλοξενήθηκαν στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες. 


Σχετική αναφορά κάναμε με ανάρτησή μας την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου με φωτογραφίες και σχετικό βίντεο, όπου καταγράφεται η όλη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε εκείνες τις ημέρες. 

Είναι γεγονός ότι η παρουσία των μαθητών του Διασέλλου Άρτας, αλλά και των συμμαθητών τους από τα Λύκεια των μικρών νησιών του Αιγαίου Αγκίστρι και Λειψών, ήταν σίγουρα μια πολύ καλή εμπειρία, η οποία έχει την ειδική σημασία της, ως προς το ευρωπαϊκό μέλλον της γηραιάς Ηπείρου. 

Επίσης είναι γεγονός ότι πρωτεργάτης γι’ αυτή την παρουσία των μαθητών στις Βρυξέλλες ήταν ο γνωστός Ραδοβυζινός Αντώνης Κοσσυβάκης, ο οποίος είναι στέλεχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπεύθυνος επικοινωνίας της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου για την Ελληνική Αντιπροσωπεία. Ο κ. Κοσσυβάκης μεθόδευσε και οργάνωσε την όλη παρουσία των μαθητών σ’ αυτή την εκδήλωση - εμπειρία. 

Σημειώνουμε ακόμα -και το υπογραμμίζουμε- ότι ο Αντώνης Κοσσυβάκης, όπως είναι γνωστό, πάντα πασχίζει για την υποβαθμισμένη αυτή περιοχή της Ηπείρου και σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να φέρει κοντά τα προβλήματα της περιοχής στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων μιας και η περιοχή -θα μας επιτραπεί η έκφραση- έχει εγκαταλειφθεί από το αθηναϊκό κέντρο κάποιες δεκαετίες τώρα, όπως φυσικά είναι γνωστό σ’ όλους. 

Στη αναμνηστική φωτογραφία που σήμερα δημοσιεύουμε διακρίνεται ο Αντώνης Κοσσυβάκης περιστοιχιζόμενος από τους μαθητές του Διασέλλου. 

Διαβάστε περισσότερα:  Μαθητές από το Διάσελλο Άρτας στις Βρυξέλλες

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή. http://www.youtube.com/watch?v=LBzMPUWK6Hw&feature=youtu.be

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης