Κυκλοφορεί σήμερα το βιβλίο "Εξουσία Βλαχάρα"


Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα κυκλοφορίας ενός ιδιαίτερου βιβλίου με τον τίτλο "Εξουσία Βλαχάρα"

Το κυκλοφορεί ο φίλος μας Δημήτρης Βίκτωρ, ο οποίος με σημερινό του e-mail στον "ΑΕΤΟ", καλεί τους επισκέπτες -αναγνώστες μας να το διαβάσουν... γιατί όπως ο ίδιος γράφει "...θα το μισήσουν οι λεβέντες της εξουσίας..." Διαβάστε πιο κάτω το αντιβιογραφικό του και την υπόθεση του έργου.


Το κείμενο του Δημήτρη Βίκτωρ όπως αυτό αναρτήθηκε στο Fa και στην αντίστοιχη σελίδα του

Προς τους φίλους και φίλτατους 

Το βιβλίο Εξουσία Βλαχάρα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο. Θα το προμηθευτείτε οπωσδήποτε, όχι επειδή το έγραψε ο φίλος σας, αλλά επειδή μπορεί να το κόψει ο εισαγγελέας και τότε θα χάσετε... 

Ξεχάστε ότι έχετε διαβάσει μέχρι τώρα. Αυτό είναι διαφορετικό. Στη μορφή, στην πλοκή, στην αφήγηση, στα γεγονότα. Θα το διαβάσετε μονορούφι και δύο φορές. Θα ξεκαρδιστείτε στο γέλιο αλλά αυτό θα το πληρώσετε στη συνέχεια με λύπη, οργή και αγανάκτηση. Θα σας μείνει χαραγμένο στη μνήμη και θα νοιώσετε την επιθυμία να το αφηγηθείτε σε γνωστούς και φίλους. 

Σας υπόσχομαι ωραίες στιγμές. Θα περάσετε καλά και θα μάθετε πράγματα... Πολλά... Πάρα πολλά. Δεν χρειάζεται να πάρετε τους δρόμους για να το προμηθευτείτε… 

Με ένα τηλεφώνημα στο 210 6445309 η Εξουσία Βλαχάρα θα χτυπήσει την πόρτα σας. Εσείς θα δώσετε 17€ για τον κόπο της και αμέσως θα αρχίσετε το διάβασμα. Καλή απόλαυση. Στο τέλος θα το τοποθετήσετε στο καλύτερο σημείο της βιβλιοθήκης, μέχρι να το ξαναδιαβάσετε...


ΑΝΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Όταν τέλειωσε τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, ο Δημήτρης Βίκτωρ απευθύνθηκε σε εκδοτικούς οίκους, μεγάλους και μικρούς. Αρνήθηκαν να το εκδώσουν λόγω της επικινδυνότητας του θέματος...
 

Ο δικηγόρος είπε στον συγγραφέα: «Δεν θα πας φυλακή. Δεν θα υπάρξουν ασφαλιστικά μέτρα απαγόρευσης γιατί στην Ελλάδα έχουμε καλή νομοθεσία όσον αφορά στην ελευθερία λόγου. Παρόλα αυτά όμως εάν φωτογραφίζονται επακριβώς πρόσωπα μπορεί να γίνει προσφυγή, η οποία λειτουργεί σαν μπούμερανγκ. 

Συνήθως αυτοί που κάνουν κάποια προσφυγή είναι γιατί πρέπει να δικαιολογηθούν στους φίλους και συγγενείς. Κάτι πρέπει να κάνουν για την ντροπή τους. Στη χειρότερη περίπτωση εάν γίνει κάποια μήνυση, μπορεί ένας δικαστής εγκάθετος να ρίξει ένα τεράστιο πρόστιμο για εκφοβισμό, απόφαση που είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, λόγω εφέσεων κλπ. Να εύχεσαι γι’ αυτό γιατί έτσι θα διαφημιστεί το βιβλίο!»

Συνέχισε όμως: «Αυτό που πρέπει να φοβάσαι είναι μην τυχόν σου τη στήσουνε και φας κανένα χέρι ξύλο. Είναι πιθανόν... Και εκείνο που είναι σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα σου στείλουνε το ΣΔΟΕ για έλεγχο!. Έτσι κάνουν συνήθως όταν κάποιος ενοχλήσει - Ποιός είναι αυτός ο Βίκτωρ; Στείλε του το ΣΔΟΕ να του ελέγξει τα φορολογικά. Δεν μπορεί! Κάτι θα του βρούμε…»

Ύστερα από όλα αυτά ο συγγραφέας αποφάσισε να το εκδώσει μόνος του. Όσο για το ΣΔΟΕ...Τι να κάνει; Περιμένει και σφουγγαρίζει το πάτωμα κάθε μέρα...

Αυτά ...


ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Βρισκόμαστε στη χώρα της Αρμελάδας με πρωτεύουσα την Απολλωνία.
Κυβερνήτης είναι ο Ανδρόνικος Ανδρέου, πρόεδρος του Μπιντόκ που έχει γιό τον Τζόρτζιο Ανδρέου και ζουν στην ιστορική κατοικία με το όνομα Μυστρί. 
Στενοί συνεργάτες του είναι οι υπερυπουργοί, Σάκης Επιταγόπουλος και Κώστας Πολυτεχνώτης.
Στην αντιπολίτευση είναι η Νέα Σουμάδα.


Η Εξουσία Βλαχάρα, είναι το όνομα μιας γυναίκας που πουλάει άχρηστα κρυστάλλινα μπιχλιμπίδια.
Μιας καρικατούρας ανθρώπου, η οποία αν και χαμηλής καταγωγής και μόρφωσης, αναρριχάται μέχρι τα σαλόνια των πλουσίων και τα γραφεία υπουργών και πρωθυπουργών.
Βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους ανθρώπους των εξουσιών και με σκοπό το συμφέρον
θα εκμεταλλευτεί το διάτρητο της ηθικής τους και τις χαλαρές συνειδήσεις τους.
Θα διαλύσει και θα καταλύσει.
Μοιραία θα επηρεάσει και την τύχη του έθνους.
Είναι αφανής και δεν ανιχνεύεται. Αυτοσχεδιάζει συνεχώς, αλλάζοντας πρόσωπα και συμπεριφορές.

Οι μηχανισμοί της είναι φαινομενικά ακίνδυνοι, ουσιαστικά βίαιοι.
Γίνεται αρεστή και απαραίτητη.
Ασκεί την δική της γοητεία με τον συνδυασμό της εξυπνάδας και της βλακείας.
Κωμική και συγχρόνως τραγική φιγούρα, οπλισμένη με αναλγησία, αδιαφορεί να κατανοήσει το μέγεθος της ανήθικης συμπεριφοράς και της σκοτεινής πρακτικής της.

Ο Λεωνίδας με το όνομα σύμβολο, είναι ο νεαρός καλλιτέχνης που φορτωμένoς με τις μεγάλες αξίες του φυσικού ανθρώπου, θα αναλάβει σαν καθήκον να φωτίσει τις σκιές της με το σκληρό του φως.

Όλα συμβαίνουν την περίοδο από το 1983 μέχρι το σήμερα...
Όταν η υπερήφανη χώρα από την ελπίδα των μεγάλων αλλαγών, θα καταντήσει επαίτης, με φτωχούς και ανασφαλείς εξοργισμένους πολίτες.
Ψάχνοντας κανείς με πόνο τα αίτια της καταστροφής της χώρας, θα τα βρει στις πρακτικές της ηρωίδας και μοιραία θα κάνει τις συγκρίσεις με την πραγματική εξουσία.
Όπως ακριβώς θα έκανε μελετώντας τα πρόσωπα και τις πρακτικές των εξουσιών
που καθορίζουν την μοίρα του.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης