Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας


Γενικά βελτιωμένος είναι ο σήμερα καιρός (18/11) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Ωστόσο, το επόμενο διήμερο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περιμένουμε βροχές και καταιγίδες όπου στα δυτικά θα είναι κατά τόπους έντονες. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση.


Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή συννεφιά επικρατεί στον Αττικό ουρανό. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 6 έως 12 βαθμούς.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα σταδιακά θα πυκνώσουν. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως το πρωί. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί με την ίδια ένταση. Βαθμιαία οι άνεμοι θα ασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Τη Δευτέρα (19/11), αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά (πλην Θράκης )και στο βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Λίγες τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Τρίτη (20/11), περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Τέταρτη (21/11), στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Την Πέμπτη (22/11), στα ανατολικά και νότια περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Παρασκευή (23/11), περιμένουμε λίγες νεφώσεις στα ανατολικά παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί. Βαθμιαία οι νεφώσεις στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης