Το μυκηναϊκό δαχτυλίδι τους «κάρφωσε»


Από τις 17 Φεβρουαρίου που είχε σημειωθεί η κινηματογραφική ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πίστευαν πως οι δράστες βρίσκονταν στην περιοχή και δεν είχαν διαφύγει στο εξωτερικό. 


Τελικά αποδείχθηκε πως είχαν δίκιο αφού οι δράστες της ληστείας παρέμειναν στην περιοχή και εννέα μήνες μετά έκαναν το μοιραίο λάθος. Προσπάθησαν να πουλήσουν τα κλοπιμαία. 

Στην αστυνομική διεύθυνση Πάτρας έφτασε η πληροφορία πως ένας 41χρονος Ελληνας είχε στην κατοχή του ένα χρυσό μυκηναϊκό δαχτυλίδι και προσπαθούσε να το προωθήσει στην αγορά. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός, μετά από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 41χρονο και προσποιούμενοι τους αγοραστές έκλεισαν ραντεβού μαζί του σε ξενοδοχείο στην Πάτρα. 

Ο εγκέφαλος της σπείρας ξεκίνησε τα παζάρια για την πώληση του δαχτυλιδιού από της 300.000 ευρώ. Μόλις όμως οι αστυνομικοί είδαν το κλοπιμαίο συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος φέρεται να προέβαλε αντίσταση. Μάλιστα προσπάθησε να βγάλει όπλο και να απειλήσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι όμως του πέρασαν χειροπέδες. 

Στη συνέχεια ο 41χρονος ομολόγησε και οδήγησε τις αρχές και στους δύο συνεργούς του, Έλληνες και οι δύο, έναν 34χρονο άνεργο και έναν 45χρονο εργολάβο. Οι τρεις τους υπέδειξαν στους αστυνομικούς έναν λόφο στην Ηλεία όπου ο ίδιος και οι συνεργοί του είχαν θάψει τα κλοπιμαία. 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης