Οι Καταλανοί αριστεροί Αυτονομιστές αποθέωσαν τον Αλέξη Τσίπρα


Ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας υποδέχθηκαν χθες τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα οι συγκεντρωμένοι στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος της Ενωμένης Αριστεράς της Ισπανίας στη Βαρκελώνη. (Βίντεο)


Τόσο η είσοδος του κ. Τσίπρα στο χώρο της συγκέντρωσης (στην αρχή του βίντεο) όσο και πρόσκλησή του στο βήμα (στο 48ο λεπτό του βίντεο) συνοδεύτηκε από δυνατή μουσική ιαχές και χειροκροτήματα τόσο που τον ανάγκασαν να πει: 

 «Εάν πριν ένα χρόνο με προσφωνούσε κάποιος όπως με προσφώνησαν εδώ απόψε, λέγοντάς μου ότι την επόμενη φορά που θα έλθω είναι πιθανόν να έλθω ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έλεγα ότι χρειάζεται ζουρλομανδύα. Κι όμως σήμερα αυτό μπορεί να ακουστεί. Ίσως σήμερα και εσείς σκέφτεστε ότι είναι αδύνατο να διεκδικήσετε την πλειοψηφία, γιατί οι αντίπαλοί σας είναι ισχυροί. Ομως δεν έχουν το δίκιο με το μέρος τους, εσείς έχετε το δίκιο με το μέρος σας» 

Ο κ. Τσίπρας που κλήθηκε στο βήμα με τη φράση «Ευχαριστώ στον Αλέξη που έδωσε ελπίδα στην Ευρώπη. Αλέξη έχεις το λόγο», εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του μνημονίου και της Ανγκελα Μέρκελ. Τόνισε ότι εξελίσσεται ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος, τον οποίο η αριστερά πρέπει να τον κερδίσει σε όφελος των δυνάμεων της εργασίας. 

Και υπογράμμισε ότι η λύση μπορεί να δοθεί με τη διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας και άρα και του μνημονίου και την εφαρμογή μίας αναπτυξιακής πολιτικής. Και κατέληξε: «Στο τέλος η ελπίδα θα νικήσει γιατί είναι ισχυρότερη από το φόβο». 

 Video streaming by Ustream   Πηγή:iefimerida.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης