Δ.Ο.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Παράνομα τα εργασιακά μέτρα


Παράνομα έκρινε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τους μισθούς, τις συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις... 


...κάνοντας λόγο για «πολλαπλές, σοβαρές και εκτεταμένες παραβιάσεις των διεθνών υποχρεώσεων της Ελλάδας για την προστασία της συλλογικής αυτονομίας, του απαραβίαστου των όρων των ΣΣΕ και των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Η Διεθνής Οργάνωση έπειτα από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της ΓΣΕΕ εξέτασε το θέμα και ζητά από την ελληνική πλευρά να προχωρήσει άμεσα στην αναθεώρηση των επίμαχων μέτρων που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων από τον Ιανουάριο του 2010 έως και σήμερα.

«Στο ογκώδες κείμενο συμπερασμάτων που αφορούν στην εξέταση των καταγγελιών -τις οποίες η ΓΣΕΕ επικαιροποίησε έξι φορές με αδιάσειστα στοιχεία- για την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας 87 (προστασία της συνδικαλιστικής ελευθερίας) και 98 (προστασία των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων), διατυπώνονται βαρύνουσες επισημάνσεις για την απαράδεκτη κατάσταση των συνδικαλιστικών ελευθεριών στην Ελλάδα» γράφει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο μάλιστα για δικαίωση μετά από δύο χρόνια προσπαθειών.

«Οι συνδικαλιστικές τις οργανώσεις θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα και νομικά κατά των μνημονιακών μέτρων» καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας το σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης να αναγνωρίσει την παραβίαση του συντάγματος και να ακυρώσει τα μέτρα.


madata.gr
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης