ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: "Δεν έγραψα τα μέτρα, μου επιβλήθηκαν"


Κορυφώνεται η κόντρα του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, με την κυβέρνηση αλλά και με το κόμμα που τον έχει προτείνει για τη θέση του υπουργού, δηλαδή τη Δημοκρατική Αριστερά.


Παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο υπουργός Δικαιοσύνης επιδιώκει να απαγκιστρωθεί από την κυβέρνηση.

Ήδη και πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είχε αρνηθεί να υπογράψει τον νόμο ως μέλος του υπουργικού συμβουλίου, αλλά τελικά υπέγραψε έπειτα από παρέμβαση του κ. Φώτη Κουβέλη.

Από χθες, ο κ. Ρουπακιώτης με δημόσιες παρεμβάσεις του παίρνει αποστάσεις από την πολιτική της κυβέρνησης και από τα νέα μέτρα, ενώ στήριξε και τις συνδικαλιστικές επιλογές του δικηγορικού κλάδου.

«Θέλω να είμαι υπουργός και να μην παριστάνω τον υπουργό» δήλωσε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα μέτρα δεν τα έγραψε αυτός αλλά του επιβλήθηκαν και ότι η καρδιά του θα χτυπάει πάντα για τους ανέργους και όσους έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από αυτά. Ακόμη σημείωσε ότι είναι ασεβής ο λόγος να τον αποκαλούν κάποιοι «υπουργό των συνδικαλιστών».

«Δεν είμαι κατά του μνημονίου συνολικά, αλλά μόνο κατά των διατάξεων που θίγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων» τόνισε.

«Υπέγραψα κάτι που κάποιοι άλλοι έγραψαν. Προσπαθώ να αλλάξω τους όρους στη σύμβαση ανάγκης που δεχθήκαμε. Θα προσπαθήσουμε σιγά-σιγά να την καλυτερέψουμε» επεσήμανε στην εκπομπή ο κ. Ρουπακιώτης, ενώ αναφορικά με το χθεσινό θέμα που αναπτύχθηκε γύρω από το πρόσωπό του είπε: «αναδείξαμε ένα αυτονόητο σε μείζον ζήτημα».

Τέλος, χαρακτήρισε τα σχόλια γύρω από την αντίδρασή του «Ψευδεπίγραφα και σκόπιμες επιλογές», ενώ τόνισε: «Στην καρέκλα εγώ δεν δένομαι».


madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης