Τιμούν τον Τζουμερκιώτη ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΠΑΚΙΤΣΟ


Η μορφή της ζωντανής Τζουμερκιώτικης παράδοσης, ο Χρήστος Παπακίτσος, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., θα τιμηθεί από τον Δήμο Περιστερίου, στο Πολιτιστικό - Συνεδριακό κέντρο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου.


Στην πρόσκληση του Δήμου Περιστερίου την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης επισημαίνεται ότι: "Τιμούμε τον κ. Χρήστο Παπακίτσο για την ακούραστη δράση του και τη μεγάλη του προσφορά στη κοινωνία, τον άνθρωπο, την παράδοση, την πόλη που ζεί, τον τόπο που κατάγεται".

Με αφορμή αυτή την τιμητική εκδήλωση, θυμηθήκαμε μια άλλη αναφορά στον πρόσωπο του. Έγραφε λοιπόν πριν από καιρό ο Τζουμερκιώτης δημοσιογράφος Βασίλης Μαλισιόβας και αναφερόμενος στην δράση του Χρήστου Παπακίτσου υπογράμμιζε ότι είναι:

«Πολυσχιδής προσωπικότητα, προικισμένος σκαπανέας της τοπικής λαογραφίας και της ιστοριογραφίας, με τον γλαφυρό του λόγο και τον άριστο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας άνοιξε ήδη λεωφόρους για όλους εμάς τους νεότερους μελετητές. Τον ξέρω πολύ καλά. Δεν θέλει επαίνους. Δεν αποζητά ούτε καν το θετικό σχόλιο. Φιλόπονος εργάτης, εργάζεται με μόνο κριτήριο τη δημιουργία μιας παρακαταθήκης για τους νεότερους».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης