ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: Λαθροξυλάδες λεηλάτουν πευκοδάσος


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Tα πεύκα στο παλιό χωριό Καραϊσκάκης Ξηρομέρου δίπλα από το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου έβαλαν στο μάτι ασυνείδητοι λαθρουλοτόμοι προφανώς για να τα μετατρέψουν σε καυσόξυλα, με αποτέλεσμα το μικρό δάσος που αποτελεί στολίδι για το χωριό να κινδυνεύει με αποψίλωση αν δεν παρθούν μέτρα. 


Οι ασύδοτοι λαθροξυλάδες λεηλάτησαν τα μεγάλα και υγιή πεύκα τα οποία τεμάχισαν με αλυσοπρίονα για να καταλήξουν καυσόξυλα σε τζάκια ή ξυλόσομπες, αφήνοντας πίσω τους κρανίο τόπο..... 

Από μία προσεκτική ματιά στις φώτο φαίνεται η παράνομη υλοτόμηση, η οποία αν δεν παρθούν μέτρα θα συνεχιστεί και θα απειλήσει με καταστροφή το μοναδικό πευκοδάσος του χωριού. 

Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι του χωριού ζητάνε από το Δασαρχείο Αμφιλοχίας την πάταξη της παράνομης υλοτομίας και να δραστηριοποιηθούν τάχιστα ώστε να ξεκινήσει άμεσα η περιφρούρηση του δάσους και να σταματήσει η παράνομη υλοτόμηση η οποία αναμένεται να πάρει διαστάσεις μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα. 

Να τονίσουμε ότι το χειρότερο είναι πως αυτή η πράξη καταστροφής των πεύκων γίνεται κατ’ εξακολούθηση (πέρυσι ξανά έγινε καταγγελία) και πρέπει οι αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους αυτό το κρίσιμο διάστημα για την καλύτερη φύλαξη και προστασία του δάσους.

Δείτε φώτο
 







xiromeronews.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ