Αριστούχοι φοιτητές του ΑΠΘ στην Ε.Ε


Επίσκεψη στα κοινοτικά όργανα της ΕΕ αριστούχων του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Α.Π. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ


Στις Βρυξέλλες ταξίδεψαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ...



...ύστερα από πρόσκληση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ καθ. Χρ. Παλιαδέλη, προκειμένου να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να ενημερωθούν από τον κ. Δ. Γιωτάκο, μέλος του ιδιαίτερου γραφείου της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρίας Δαμανάκη, για τη λειτουργία της Κομισιόν και του Κολλεγίου των Επιτρόπων, καθώς και από τον κ A. Janhz, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ασφάλειας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Ακολούθησε συνάντηση στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον κ. Ν. Χριστοδουλίδη, εκπρόσωπο τύπου της Κυπριακής Προεδρίας, σχετικά με τον ρόλο και τις δραστηριότητες της τρέχουσας Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ και επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (EEAS), όπου συζήτησαν με τον κ. Α. Γιαννή, αρμόδιο για τις πολιτικές που αφορούν παγκόσμια θέματα, το μέλλον της κοινής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής. 

Η ενημερωτική επίσκεψη των φοιτητών ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή τους με Έλληνες ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι συναντήσεις έδωσαν την ευκαιρία στους φοιτητές να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων της ΕΕ, αλλά κυρίως να θέσουν άμεσα στους λειτουργούς της ΕΕ ερωτήσεις σχετικά με τη διαχείριση και την ευθύνη τους στη σημερινή κρίση χρέους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης