"Το ποτάμι αγκαλιάζει την πόλη"

Με αφορμή την εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης για τη σχέση του ποταμού Αράχθου με την πόλη της Άρτας, που τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Δήμου Αρταίων, με εισηγήτριες τις κυρίες Μπουλουγούρα Κατερίνα και Τσώλη Μαρία, λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:


«Αλήθεια, τί ιστορίες έχουμε να διηγηθούμε από το ποτάμι τα τελευταία 30 χρόνια ως κάτοικοι της Άρτας; Υπάρχει βέβαια το Γεφύρι. Το Γεφύρι, ένα σημείο πάνω σε μια καμπύλη, όρισε τόπο, θαυμάστηκε, έγινε τραγούδι, έγινε σύμβολο.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε την καμπύλη; Το ποτάμι αγκαλιάζει την πόλη. Πότε η πόλη θα ανταποδώσει αυτό το κάλεσμα; Πότε και πώς θα αρχίσουμε να αναζητάμε νέα σύμβολα, νέους τόπους  πάνω στο τοπίο του ποταμού;

Το Σάββατο 10.11.2012 και ώρα 19:30 παρευρισκόμενοι στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου 'Σκουφάς', θα επιδιώξουμε να επαναφέρουμε στο προσκήνιο τη λανθάνουσα σχέση της πόλης μας με το ποτάμι.

Κρίνοντας την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ πολιτών ως αναγκαίο σχεδιαστικό εργαλείο στην προσπάθεια ανασύστασης αυτής της εξαιρετικά ουσιώδους αλληλεπίδρασης, θα χαρούμε να μοιραστούμε μαζί σας σχέδια, σκέψεις και ανησυχίες, ελπίζοντας στην ενεργή συμμετοχή σας.

Η πρόταση που θα παρουσιαστεί πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια διπλωματικής εργασίας με τίτλο «Η πόλη και το ποτάμι. Αναμοχλεύσεις» στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, την περίοδο Φεβρουαρίου 2012.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εκ μέρους του οποίου θα παρευρεθούν οι επιβλέποντες καθηγητές Μάρδα Νέλλη και Μωραΐτης Κωνσταντίνος και του δήμου Αρταίων.

Οι εισηγήτριες: Μπουλουγούρα Κατερίνα / Τσώλη Μαρία». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ