Τίτλοι τέλους στις 7 Δεκεμβρίου για τους Financial Times Deutschland

 
Δεν κατάφεραν τελικά να αποφύγουν το χειρότερο οι γερμανικοί Financial Times (FTD), καθώς η εταιρεία που τους εκδίδει αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία τους μετά από συσσώρευση ζημιών εκατομμυρίων ευρώ.

Το τελευταίο φύλλο των Financial Times Deutschland θα κυκλοφορήσει στις 7 Δεκεμβρίου και τότε θα γίνει και η τελευταία ανανέωση της ιστοσελίδας τους, όπως ανακοίνωσε η Gruner + Jahr. Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 330 εργαζόμενοι θα απολυθούν.


Οι FTD γρήγορα εγκαθιδρύθηκαν ως μία από τις κορυφαίες οικονομικές εφημερίδες στη Γερμανία από το 2000, οπότε και άρχισαν να κυκλοφορούν, αλλά είχαν καταλήξει να στέκονται πάνω σε ένα «βουνό» συσσωρευμένων χρεών περίπου 250 εκατ. ευρώ.


Η εφημερίδα είχε ισχυρό ρεπορτάζ, όπως αποδείχθηκε αρκετές φορές και την τελευταία διετία κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, αλλά και αρκετά ικανοποιητική διαδικτυακή παρουσία. Ο μοντέρνος σχεδιασμός της, η διεθνής της οπτική και το τολμηρό τους στυλ είχαν χαιρετιστεί ως «νέα πνοή» στο χώρο των γερμανικών εντύπων.


Όσον αφορά την κάλυψη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους γενικά και της Ελλάδας ειδικότερα, δεν ήταν λίγες οι ειδήσεις που ξεκινούσαν από πληροφορίες που επικαλούνταν οι FTD. 
 
Υπενθυμίζεται, πάντως, πως η εφημερίδα είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στην Ελλάδα με την πρωτοφανή της κίνηση να δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της άρθρο-σύσταση στους Έλληνες ψηφοφόρους πριν τις εκλογές, γραμμένο στα γερμανικά και στα ελληνικά, να «αντισταθούν στο δημαγωγό» (στρεφόμενη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά).

Το κλείσιμο των FTD είναι το πιο πρόσφατο πλήγμα το τελευταίο δίμηνο στο τοπίο των γερμανικών ΜΜΕ, μετά το «κανόνι» της Frankfurter Rundschau και την υπαγωγή του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης