53 ανήλικα στα δίχτυα του παιδεραστή


Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία που προκαλούν το κοινό αίσθημα γύρω από την αρρωστημένη δράση του παιδεραστή της Κρήτης, Νίκου Σειραγάκη, έρχονται στο φως μέσα από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου. 


Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Εφετών Κρήτης μετά το τέλος της κύριας ανάκρισης, ο 47χρονος προπονητής φέρεται να ικανοποίησε ή να επιχείρησε να ικανοποιήσει τις διαστροφικές του ορέξεις πάνω στα άγουρα κορμιά συνολικά 53 ανήλικων αγοριών, ηλικίας από 11 έως 15 ετών.

Πρόκειται για παιδιά που αναγκάζονταν από τον 47χρονο να συνευρίσκονται ερωτικά είτε μαζί του είτε το ένα με το άλλο, υπό το νοσηρό βλέμμα του προπονητή. Οι καταθέσεις που έχουν δώσει τα ανήλικα αγόρια στις διωκτικές αρχές προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι. Ακόμη και οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπόρεσαν να αντέξουν και λύγισαν από τις αποκαλύψεις.

Ο 47χρονος προπονητής μπάσκετ (που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω την 1η Δεκεμβρίου του 2011, μετά από συντονισμένη επιχείρηση των ανδρών της Ασφάλειας Ρεθύμνου που τον είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση) εκτός από τις αποτρόπαιες πράξεις στις οποίες προέβαινε κατά των μαθητών του, φρόντιζε να κρατά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και αρρωστημένο υλικό παιδικής πορνογραφίας, το οποίο και εντόπισαν οι διωκτικές αρχές.

Ετσι, έντεκα μήνες μετά τη σύλληψή του και τον σάλο που είχε προκληθεί, πλέον οι διωκτικές και δικαστικές αρχές κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις έρευνες, να συλλέξουν όλα τα στοιχεία και να του ασκήσουν βαρύτατες ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», όλους αυτούς τους μήνες δεκάδες ανήλικα παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους περνούσαν το κατώφλι της ανακρίτριας Ρεθύμνου και εξιστορούσαν τον εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια του εκπαιδευτικού και προπονητή τους. 


Αν και αρχικά οι αρχές έκαναν λόγο για τουλάχιστον δεκατρία παιδιά που είχαν πιαστεί στα δίχτυα του, ο αριθμός τους ήταν τελικά ο πενταπλάσιος. Οι καταθέσεις και τα στοιχεία που έχουν προκύψει -και κόβουν την ανάσα- αφορούν συνολικά 53 αγόρια.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών συμφωνεί απόλυτα με την πρόταση του εισαγγελέα Ρεθύμνου και περιλαμβάνει τις κατηγορίες τόσο της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια όσο και της κατοχής πορνογραφικού υλικού, δηλαδή τις δύο διαφορετικές δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος του 47χρονου παιδεραστή. 


Αυτό διαβιβάζεται στον εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, όπως προβλέπει η διαδικασία, ο οποίος είναι εκείνος που συντάσσει το τελικό βούλευμα που θα παραπέμψει τον κατηγορούμενο σε δίκη, καθώς επίσης θα ορίσει τον χρόνο και τον τόπο της ακροαματικής διαδικασίας.

Στο πολυσέλιδο βούλευμα περιγράφονται με ακρίβεια όλες οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο 47χρονος, που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης.

Στο σκαμνί για επτά κακουργήματα

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα, ο Νικόλαος Σειραγάκης είχε αναπτύξει την αρρωστημένη δράση του από το 2006 έως και την 1η Δεκεμβρίου του 2011, οπότε και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο σπίτι του μαζί με δύο ανήλικους, ηλικίας 13 και 15 ετών. 


Λόγω της διαφορετικής ηλικίας των ανήλικων θυμάτων, οι κατηγορίες έχουν μικρές διαφοροποιήσεις, ενώ συνολικά στο βούλευμα προτείνονται κατηγορίες για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας του Σειραγάκη σε βάρος 53 ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής κατηγορείται για:

- τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια είκοσι πέντε (25) ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση,
- τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά (7) ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση,
- αποπλάνηση δύο (2) παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ ορθή μεταβολή της κατηγορίας,
- τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνησης δεκατριών (13) παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, κατ’ ορθή μεταβολή της κατηγορίας,
- τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνησης τεσσάρων (4) παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ ορθή μεταβολή της κατηγορίας,
- ασέλγεια παρά φύσιν δύο (2) προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ ορθή μεταβολή της κατηγορίας και
- κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας διά ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κρίνει ακόμα ότι πρέπει να διατηρηθεί η ισχύς των δύο ενταλμάτων κράτησης του κατηγορουμένου (το πρώτο για τις κατηγορίες της ασέλγειας και το δεύτερο για τη δεύτερη δικογραφία της κατοχής πορνογραφικού υλικού) και προτείνει την παράταση της προσωρινής κράτησής του μετά τη συμπλήρωση του 12μηνου μέχρι και τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης που ορίζει ο νόμος, δηλαδή τους 18 μήνες, καθώς κρίνεται αναγκαία λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης του παιδεραστή.

Οπως σημειώνεται: «Ο 47χρονος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθώς και είναι πολύ πιθανό να διαπράξει στο μέλλον και νέα εγκλήματα, όμοια ή συναφή με το κακούργημα για το οποίο κατηγορείται, αν αφεθεί ελεύθερος».


madata.gr
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ