Οι 215 επαρχιώτες βουλευτές ψάχνουν σπίτι!


Προς αναζήτηση στέγης βρίσκονται πάνω από 200 βουλευτές όλων των κομμάτων μετά την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων του Κοινοβουλίου να διακόψει τις συμβάσεις με τα ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας που φιλοξενούσαν τους εκπροσώπους του έθνους, στο πλαίσιο των γενικότερων περικοπών.


Μέχρι και σήμερα η Βουλή έδινε μέχρι και 2.500 ευρώ τον μήνα για να φιλοξενούνται τα μέλη της σε πολυτελή ξενοδοχεία πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Τώρα όμως, έκρινε σκόπιμο να σταματήσει αυτή η οικονομική αφαίμαξη και να δίνει στον καθένα ένα επίδομα ενοικίου της τάξης των 1.000 ευρώ. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο…

Οπότε οι 215 βουλευτές επαρχίας έχουν αρχίσει το ψάξιμο για νέο διαμέρισμα. Αλλοι παίρνουν τις μικρές αγγελίες και άλλοι έχουν απευθυνθεί σε μεσιτικό γραφείο προκειμένου να τους βρει τον κατάλληλο χώρο όπου θα διαμένουν τις ημέρες που βρίσκονται στην πρωτεύουσα. 


Για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών βρίσκεται στο κλεινόν άστυ από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας μεταβαίνουν στην εκλογική τους περιφέρεια για να δουν τους ψηφοφόρους και τους γνωστούς τους.

Οι περισσότεροι από τους βουλευτές ζητάνε διαμέρισμα που να βρίσκεται κοντά στο Κοινοβούλιο, για να μπορέσουν να πηγαινοέρχονται με ευκολία. Μια καλή περιοχή είναι το Κολωνάκι. Οι τιμές έχουν πέσει και με 1.000 ευρώ τον μήνα δεν θα δυσκολευτούν πολύ να βρουν σπίτι προς ενοικίαση. Το πρόβλημά τους, όμως, είναι η στάθμευση. 


Οι περισσότερες πολυκατοικίες στην περιοχή είναι παλιές, χωρίς πυλωτή. Αλλοι πάλι κρίνουν σκόπιμο να μετακινηθούν βορειότερα, προς το Ψυχικό, το Χαλάνδρι, την Κηφισιά και το Μαρούσι. 

Εκεί είναι πιο ήσυχα και δεν έχουν τόσο έντονο τον φόβο του προπηλακισμού από αγανακτισμένους πολίτες. Λύση αποτελούν επίσης και τα νότια προάστια της Γλυφάδας, της Βούλας και της Βουλιαγμένης, αν και θα απαιτούν αρκετό χρόνο μέχρι να φθάσουν στη Βουλή.

Κάποιοι, πιο… προνοητικοί πάντως, σκέφτονται να δίνουν τα 1.000 ευρώ για διαμονή σε ένα άλλο ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας που να βρίσκεται κοντά στη Βουλή, όχι απαραίτητα πέντε αστέρων. 


Το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι θα έχουν εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο, θα μπορούν να συναντήσουν έναν συνεργάτη τους στο λόμπι ή να γευματίσουν χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το ξενοδοχείο.
Espressonews.gr

madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ