Το 2010, έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα 838 οδηγοί, 241 επιβάτες και 179 πεζοί


Με αφορμή την όγδοη ετήσια Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Οδικών Ατυχημάτων την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Σπύρος Δανέλλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 

 «Την Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Οδικών Ατυχημάτων οι σκέψεις μας στρέφονται στα θύματα μιας κοινωνικής μάστιγας η οποία παίρνει πάνω από 1000 ζωές κάθε χρόνο στη χώρα μας. Μόνο το 2010, έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα 838 οδηγοί, 241 επιβάτες και 179 πεζοί - κάθε κατηγορία θυμάτων από μόνη της αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο χωριό. 

Παγκοσμίως, από την πρώτη καταγεγραμμένη οδική απώλεια ζωής το 1896, τα οδικά δυστυχήματα έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 30 εκατομμύρια θανάτους, ένας αριθμός που μπορεί στην πραγματικότητα να αγγίζει ακόμη και τα 90 εκατομμύρια. 

Στη χώρα μας, η διαχρονική έλλειψη οδικής ασφάλειας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από την εκπαίδευση των οδηγών, την αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την ανάπτυξη ασφαλέστερων οδικών υποδομών. 

Στο πλαίσιο αυτό, οφείλεται ειδική μέριμνα προς τους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου - τους ποδηλάτες, τους πεζούς και τους μοτοσικλετιστές - οι οποίοι συμβάλλουν στη μείωση της κυκλοφορίας των Ι.Χ. και της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, αλλά δυστυχώς με υψηλό κίνδυνο για την ασφάλειά τους».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης