Ο διεθνής Τύπος για τη συνεδρίαση των «17»


Το οικονομικό δίκτυο Bloomberg τιτλοφορεί το ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Eurogroup αναφέροντας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοντάφτει στο πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους μετά την κόντρα με το ΔΝΤ».




Το
BBC γράφει: «Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης απέτυχαν να συμφωνήσουν για το χρέος της Ελλάδας» και προσθέτει ότι «μετά από σχεδόν 12 ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες... χρειάζονται επιπλέον χρόνο για τεχνική δουλειά», ενώ το CNN σημειώνει: «Καμία συμφωνία για την Ελλάδα αφού Ευρωζώνη και ΔΝΤ εξακολουθούν να διαφωνούν».



Οι Financial Times στη βρετανική τους έκδοση γράφουν: «Η Ευρωζώνη καθυστερεί τη συμφωνία βοήθειας για την Ελλάδα» και αναφέρουν πως θα γίνει νέο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα. Τονίζουν ότι οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ανέβαλλαν ξανά την εκταμίευση της υπερ-δόσης των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετά την αποτυχία να ξεπεράσουν τις διαφωνίες για το πόσο γρήγορα μπορεί να να μειωθεί το χρέος της Αθήνας.



Το Reuters προσθέτει: «Η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό χρέος», ενώ η Wall Street Journal σημειώνει: «Οι πιστωτές της Ελλάδας θα συνεχίσουν τις συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα». 


«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες άφησαν πάλι την Ελλάδα με αβέβαιο μέλλον» γράφει ο Guardian και τονίζει ότι οι προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη χτύπησε σε ένα ακόμη εμπόδιο, με τους υπουργούς Οικονομικών και το ΔΝΤ να παραμένουν διχασμένοι για την Ελλάδα.

Στη Γερμανία, το
Der Spiegel τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του: «Οι υπουργοί Οικονομικών απέτυχαν στις συνομιλίες τους για την Ελλάδα», ενώ στη Γαλλία η εφημερίδα LesEchos σημειώνει: «Ελλάδα: Ακόμη μια αποτυχία για την απελευθέρωση της δόσης». 

 «Ξανά καμία συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα» αναφέρει η Deutsche Welle, που βλέπει το «άσχημο κλίμα» να συνεχίζεται και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. «Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των υπουργών» βγαίνοντας από τη συνάντηση, λέει από την πλευρά της η Handelsblatt.



«Η Γερμανία αντιστέκεται. Καμία συμφωνία για βοήθεια στην Ελλάδα» γράφει η ιταλική εφημερίδα
La Repubblica. Επισημαίνει ότι η Αθήνα θα πρέπει γρήγορα να λάβει την επόμενη δόση για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, ωστόσο σημειώνει ότι θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Δευτέρα, οπότε θα συνεδριάσει ξανά το Eurogroup. 

«Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα μπαίνει σε κίνδυνο η σταθερότητα της Ευρωζώνης» γράφει το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης