16 Δεκεμβρίου στο Περδικάκι Βάλτου η ημερίδα της Ε.Ε.


Με την συνεργασία των Δήμων Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, Αργιθέας Καρδίτσας, Αγράφων Αιτωλοακαρνανίας και Αμφιλοχίας

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και από ώρα 12 μέχρι 14.30 στο Περδικάκι Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκεται στην Κοιλάδα του Αχελώου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα "Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον εναλλακτικό τουρισμό".


Αυτή η ημερίδα οργανώνεται από την ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα Γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στα πλαίσια της δράσης: "ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ".

Απ' ότι πληροφορούμαστε η ημερίδα αυτή θα γίνει με την συνεργασία των Δήμων Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, Αργιθέας Καρδίτσας, Αγράφων Αιτωλοακαρνανίας και Αμφιλοχίας

Λίγα λόγια για το Περδικάκι


Το Περδικάκι είναι χωριό του ορεινού Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας. Η παλαιά ονομασία του χωριού είναι Σακαρέτσι. Το Περδικάκι με την παλαιά του ονομασία "Σακαρέτσι" εμφανίζεται επί Όθωνα και Βαυαροκρατίας ως οικισμός του Δήμου Ιδομένης.

Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων και η συνολική έκταση της πρώην κοινότητας υπολογίζεται στα 72000 στρέμματα. Ο πληθυσμός του χωριού στην απογραφή του 2001, ανερχόταν στα 466 άτομα. Απέχει 60 χιλόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας Βάλτου, την Αμφιλοχία και 70 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο.

Κάθεται σ’ ένα βαθούλωμα με λόφους και λίγα χωράφια και κυκλώνεται, από ελατοσκέπαστα βουνά που αποτελούν συνέχεια της Οροσειράς της Πίνδου ενώ στα ανατολικά ριζά του, κάτω από Σάρες και κακοτράπιλα και δρυόφυτες πλαγιές διαβαίνει ο Αχελώος.

Οι κάτοικοι εκτρέφουν περίπου δέκα χιλιάδες γιδοπρόβατα και πολλά αγελάδια. Το χωριό έχει εξωραϊστεί αρκετά με μια πολύ όμορφη πλατεία, παραδοσιακή πέτρινη βρύση και ασφαλτοστρωμένους εσωτερικούς δρόμους. 

Τα καφενεία του είναι καλά, οι ταβέρνες καθαρές, σερβίρουν τα νοστιμότατα κρέατα του Σακαρετσιού. Κάθε ξένος που επισκέπτεται το χωριό νοιώθει την εγκαρδιότητα και την πατροπαράδοτη φιλοξενία των Σακαρετσιάνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης