ΑΛΒΑΝΙΑ: Γιόρτασαν τα 100 χρόνια με σφαγή 1.000 αρνιών


Η Αλβανία γιορτάζει τα 100 χρόνια απελευθέρωσής της

Αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τη σφαγή 1.000 αρνιών στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανεξαρτησία της Αλβανίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Guardian» η μαζική σφαγή αρνιών, που οργανώθηκε από τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα (το κρέας θα διανεμηθεί σε άπορες οικογένειες) έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης.


Προχθές, μέλη της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος διαδήλωσαν έξω από το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού, με πανό που απεικόνιζαν αρνιά.


«Αυτή είναι μία χώρα που, παραδοσιακά, δεν είναι και πολύ χορτοφαγική, ας το πούμε έτσι. Τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των ζώων και τη βαρβαρότητα απέναντί τους δεν είναι και πολύ "διάσημα". Αλλά με το να καυχάται κανείς γι' αυτή τη διαδικασία δίνει στην κοινωνία μία φήμη που δεν της αξίζει» δήλωσε ο εκπρόσωπος της νεολαίας των Σοσιαλιστών Εριόν Βελιάι.


«Νομίζω πως υπάρχουν πολλά πράγματα για να εξυμνήσει κανείς σε αυτή τη χώρα- από τη Μητέρα Τερέζα ως τους Blues Brothers (ο Τζον Μπελούσι, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στην ταινία αυτή της δεκαετίας του 1980, ήταν γιος Αλβανών μεταναστών στην Αμερική)» συμπλήρωσε χαρακτηρίζοντας απογοητευτικό το γεγονός ότι επελέγη ο συγκεκριμένος τρόπος ως επισφράγισμα των εορταστικών εκδηλώσεων. 
 
 newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ