Διακρίθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας σε Μαθητικούς Διαγωνσμούς Αειφορίας


Τη διάκρισή του σε Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αειφορίας και Ενεργειακής Αποδοτικότητας πέτυχε το 1ο ΕΠΑΛ Άρτας. Η τελετή βράβευσης των νικητών του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού «U4ENERGY», θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2012 στις Βρυξέλλες.



Σε σχετικό δελτίο τύπου που υπογράφεται από τον Διευθυντή του σχολείου κ. Θεόδωρο Ψωμά αναφέρονται τα εξής: "Το  σχολείο μας την προηγούμενη σχολική χρονιά συμμετείχε σε δύο μαθητικούς διαγωνισμούς εξοικονόμησης ενέργειας που είχαν σαν κύριο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών. 

Στο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» και στον Πανευρωπαϊκό Μαθητικό Διαγωνισμό «U4ENERGY».
 

Κύριος στόχος μας ήταν η ενδυνάμωση και περαιτέρω ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης όχι μόνο της σχολικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας με την συνεργασία του σχολείου μας με τοπικούς φορείς προκειμένου να επιτευχθούν αειφορικές δράσεις προς όφελος της ενεργειακής αναβάθμισης της κτιριακής υποδομής του σχολικού μας συγκροτήματος. 

Επιπρόσθετα επικεντρωθήκαμε στην καλλιέργεια του πνεύματος αειφορίας και βιωσιμότητας ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στη βαθμιαία μεταβολή προτύπου ζωής με  εδραίωση νέας κουλτούρας λιγότερο καταναλωτικής και περισσότερο φιλικής προς το περιβάλλον.
 

Η ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας για τα σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη που επιτυγχάνονται με τη δική τους ενεργητική συνεισφορά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, δημιούργησε την ιδέα για παρότρυνση προς τους καταναλωτές να συμμετέχουν στην ανακύκλωση, μέσω ενός διαφημιστικού μηνύματος, ώστε με τη συνεχή υπενθύμιση προς τους δημότες για τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης, να δημιουργηθεί η αντίστοιχη περιβαλλοντική συνείδηση με τη κατανόηση των σημαντικών και πολυεπίπεδων οφελών από τη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης.
 

Έτσι η απόκτηση γνώσεων σε θέματα περιβάλλοντος, η αλλαγή ενεργειακής συμπεριφοράς, η ενεργοποίηση σε δραστηριότητες εξοικονόμησης ενέργειας, η δημιουργία καλών πρακτικών αναφορικά με την κατανάλωση ενέργειας στην καθημερινή ζωή στο σπίτι, στα σχολείο και τέλος η προώθηση της ανακύκλωσης  μέσω έξυπνων και πρωτότυπων δράσεων μας έδωσε την 9η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το Αειφόρο Σχολείο και την 1η θέση σε εθνικό επίπεδο στην κατηγορία «Βέλτιστα μέτρα υπέρ της ενεργειακής αποδοτικότητας» στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «U4ENERGY».
 

Η τελετή βράβευσης του διαγωνισμού «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, σε αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, ενώ η τελετή βράβευσης των νικητών του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού «U4ENERGY», θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου 2012 στις Βρυξέλλες. 

Εκεί θα παρευρίσκεται ως εκπρόσωπος του σχολείου μας, η εκπαιδευτικός κα Θεοδοσία Μπακόλα υπεύθυνη υλοποίησης των δράσεων του συγκεκριμένου διαγωνισμού.
Ευελπιστούμε ότι οι προσπάθειές μας και οι διακρίσεις μας θα ευαισθητοποιήσουν περισσότερο περιβαλλοντικά κάθε πολίτη και να παροτρύνουν και άλλα σχολεία προς την κατεύθυνση της αειφορίας".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης