Η Monica στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης


-Στο χώρο της Άρτας, τη μέρα της Πανσέληνου, 31 Αυγούστου, θα μείνει ανοιχτό το Μουσείο από τις 9 έως τις 12 το βράδυ και θα υπάρξει μια μουσική εκδήλωση την επόμενη ημέρα (Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου) στις 8.30μ.μ., στο πλαίσιο πάντα των εκδηλώσεων για την Πανσέληνο.


Συνεχίζει τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις η ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας εν’ όψει και της δεύτερης Πανσέληνου του Αυγούστου, στις 31 του μηνός. 

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης φιλοξενείται από τον Ιούλιο η περιοδική έκθεση με τίτλο «50 χρόνια Asterix. Ο Γαλάτης ήρωας στη Νικόπολη». Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας όπου θα παραμείνει για δύο μήνες. 

Και στην Άρτα θα γίνει το ανάλογο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπως έγινε και στη Νικόπολη.
 

Το κυρίως υλικό της έκθεσης περιλαμβάνει κάδρα αφιερωμένα στα τεύχη του Asterix, καμβάδες με γενικά στοιχεία για το κόμικ, καθώς και μία κατασκευή με ευχάριστες δραστηριότητες για τα παιδιά και όχι μόνο. «Πιστεύουμε ότι, όπως και στη Νικόπολη, θα έχουμε μεγάλη ανταπόκριση από τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας» ανέφερε η Προϊσταμένη της ΛΓ’ ΕΠΚΑ Χριστίνα Μερκούρη .  

Με αφορμή την πρώτη Πανσέληνο, στις 2 Αυγούστου, η ΛΓ’ Εφορεία πραγματοποίησε εκδήλωση στο χώρο του Νεκρομαντείου όπου φιλοξενήθηκε το γνωστό παραδοσιακό συγκρότημα Encardia, ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας.


Όπως έχει αποφασιστεί από το Υπουργείο, οι περισσότερες εκδηλώσεις όλων των Υπηρεσιών θα γίνουν στις 31 Αυγούστου που είναι  η δεύτερη Πανσέληνος (Blue Moon). Σύμφωνα με την κυρία Μερκούρη, στην Πρέβεζα, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη θα φιλοξενηθεί η γνωστή τραγουδίστρια –τραγουδοποιός Monica στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ορισθεί εισιτήριο 12 ευρώ «για να ανταποκριθούμε στα έξοδα μαζί με την κινηματογραφική λέσχη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Προϊσταμένη της Εφορείας. 

Στο χώρο της Άρτας, τη μέρα της Πανσέληνου, 31 Αυγούστου, θα μείνει ανοιχτό το Μουσείο από τις 9 έως τις 12 το βράδυ και θα υπάρξει μια μουσική εκδήλωση την επόμενη ημέρα (Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου) στις 8.30μ.μ., στο πλαίσιο πάντα των εκδηλώσεων για την Πανσέληνο. Για πρώτη φορά αυτή η εκδήλωση θα γίνει στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου. «Είναι ένας πάρα πολύ ωραίος χώρος, ν’ ανοίξει και αυτός ο χώρος για το κοινό», είπε η κα Μερκούρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης