Βελτιώσεις στο δρόμο Χάνι Τερόβου έως Γέφ. Καλογήρου.


Εκτεταμένες παρεμβάσεις στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Aφορούν βελτιώσεις του οδοστρώματος σε επικίνδυνα σημεία, αποκαταστάσεις φθορών, καθαρισμό από κλαδιά και χόρτα στα ερείσματα του, συγκέντρωση και αποκομιδή απορριμμάτων.


 Για την βελτίωση των ασφαλτοταπήτων υπάρχουν δύο εργολαβίες, η μια προϋπολογισμού 250.000 ευρώ που καλύπτει διάφορα σημεία του Εθνικού Οδικού Δικτύου και η δεύτερη, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ που αφορά το τμήμα Χάνι Τερόβου έως Γέφυρα Καλογήρου.

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη εργολαβία, με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει από την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς. Παράλληλα έγινε η εγκατάσταση του αναδόχου του δεύτερου έργου, το οποίο αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες.

Εργασίες καθαρισμού εκτελούνται στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Ιωαννίνων – Άρτας, Ιωαννίνων – Κακαβιάς και Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα επεκταθούν και σε άλλα τμήματα του Οδικού Δικτύου.

Περιοχές που εκτελούνται εργασίες επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία τους από τους υπεύθυνους, ζητώντας παράλληλα την επίσπευση τους. Σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

«Τα προβλήματα που υπάρχουν στο εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, είναι πολλά, αφού για χρόνια η συντήρησή του ήταν ανεπαρκής. Η Περιφέρεια, εκ των ενόντων και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, προχωρά σε ορισμένες απαραίτητες για την οδική ασφάλεια παρεμβάσεις, ξεκινώντας από τα πλέον προβληματικά σημεία. 

Εκτός της αποκατάστασης φθορών που έχουν εντοπιστεί, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα και στον καθαρισμό δένδρων, θάμνων, κ.α., που όντας ακαθάριστοι επί δεκαετίες, σε ορισμένα σημεία είχαν καλύψει τις άκρες των οδοστρωμάτων, προκαλώντας πρόσθετους κινδύνους στους διερχόμενους οδηγούς. Με προσωπικό που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια ξεκίνησε και νέα προσπάθεια συγκέντρωσης και απομάκρυνσης των απορριμμάτων από τους δρόμους.

 Με την ευκαιρία θέλω να κάνω μια έκκληση σε όλους τους οδηγούς, να μην πετάνε στους δρόμους κουτιά, σακούλες και οτιδήποτε άλλο θέλουν να ξεφορτωθούν. Είναι ζήτημα περιβάλλοντος, αισθητικής, πολιτισμού».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ