Σταδιακή άνοδος του υδράργυρου


Αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις θα είναι το σκηνικό του καιρού που θα επικρατεί το Σαββατοκύριακο. Ο υδράργυρος σε λογικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να σημειώσει άνοδο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπου θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.


Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά της χώρας, τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας περιμένουμε σήμερα Σάββατο. Μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής, Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.


Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, τους 36 στην Νότια Ελλάδα ενώ στη Δυτική και Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου ο υδράργυρος θα δείξει 323 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι με εξαίρεση το βορειοδυτικό Αιγαίο, όπου θα πνέουν ασθενείς μεταβλητών διευθύνσεων, στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Ανατολικό, Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι μέτριοι 4-5 μποφόρ.


Ηλιοφάνεια θα επικρατεί σήμερα και στην Αττική ενώ λίγες μόνο νεφώσεις ενδέχεται να εκδηλωθούν τις απογευματινές κυρίως ώρες. Η θερμοκρασία ,σε λογικά για την εποχή επίπεδα, θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως 3 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.


Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με λίγες μόνο νεφώσεις το μεσημέρι στα ορεινά της συμπρωτεύουσας. Ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς , βόρειοι βορειοδυτικοί, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.


Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά ζεστός. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της χώρας.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ενισχυμένοι, 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου. Η μέγιστη τιμή στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ «καυτή» αναμένεται να είναι η Δευτέρα καθώς ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς.


http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης