Στις φλόγες η Χίος. Βίντεο


Στις φλόγες βρίσκεται η Χίος. Μέχρι στιγμής έχουν καεί τεράστιες εκτάσεις γης, οι οποίες υπολογίζονται πάνω από 3.000 πευκοδάσους. 


Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην Χίο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 2 τα ξημερώματα. Η φωτιά μαίνεται σε δύο μέτωπα, στην περιοχή Προβατάς και στα χωριά Λιθί και Βέσσα, τα οποία έχουν ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.

Μέχρι στιγμής η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, νωρίτερα εκκενώθηκε το χωριό Λίθι, λόγω των πυκνών καπνών. Η εκκένωση έγινε οργανωμένα προς την παραλία του νησιού. Διευκρινίζεται ότι το χωριό δεν απειλήθηκε, αλλά οι πυκνοί καπνοί δυσχέραιναν την υγεία των κατοίκων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια» της Χίου, εκκενώθηκε το Ναυτικό Κλιμάκιο του Προβατά, ενώ ο Στρατός είναι σε επιφυλακή για την εκκένωση του στρατοπέδου στο Καμπί, όπου αποθηκεύονται τα καύσιμά του. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Γανιάρης μετά από εισήγηση του Διοικητή της Π.Υ. Χίου, Ιάκ. Αρχοντάκη, ζήτησε πριν από λίγο την κήρυξη του νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.

Στις 9.30, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, από τη φωτιά κινδύνεψε σοβαρά η Ιερά Μονή των Αγίων Πατέρων, αφού οι φλόγες έγλειψαν στην κυριολεξία το μοναστήρι, έκαψαν τα αιωνόβια κυπαρίσσια της εισόδου του, τα γύρω αμπέλια αλλά και στρώματα από τα πρώτα κελιά. Ευτυχώς, η αλλαγή κατεύθυνσης του αέρα και οι επίγειες πυροσβεστικές και εθελοντικές δυνάμεις που βρέθηκαν εκεί απέτρεψαν την καταστροφή του.

Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 17 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 εθελοντές, 79 στρατιώτες, 8 αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα, ενώ αναμένεται το πλοίο «Πάτμος» με επιπλέον πυροσβεστικά οχήματα.




Zougla.gr
madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης