Αλλαγή σκηνικού στον Δήμο Αρταίων;


Όλα δείχνουν ότι οι επόμενες εκλογές το 2014 θα γίνουν σε νέο αυτοδιοικητικό χάρτη

Η τροποποίηση της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότεροι δήμοι ώστε να διοικηθεί καλύτερα ο τόπος, φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.


Σύμφωνα με εκτιμήσεις και με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, μέχρι το τέλος του 2012, το αργότερο στις αρχές του 2013, θα έχει ολοκληρωθεί η ανταλλαγή απόψεων του αρμόδιου Υπουργείου με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να έχει αποφασιστεί πώς θα διαμορφωθεί αυτός ο νέος χάρτης της αυτοδιοικητικής διαίρεσης.

Έτσι ο σημερινός Καλλικρατικός Δήμος Αρταίων, ο οποίος είναι ένας αρκετά μεγάλος σε έκταση Δήμος, φαίνεται ότι θα μπει στο μικροσκόπιο του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη. Μαζί μ' αυτόν και οι υπόλοιποι Δήμοι της περιφερειακής ενότητας Άρτας και ειδικά ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο οποίος ξεκινά από τον Άραχθο και φτάνει στον Αχελώο...!!!

Οι αναμενόμενες λοιπόν Δημοτικές εκλογές του 2014, πιστεύουμε ότι δεν θα είναι οι ίδιες όπως με "Καλλικράτη", ή χωρίς αυτόν, γνωρίζαμε. Κύριο στοιχείο; Η αλλαγή στα αποτελέσματα των πρόσφατων δύο βουλευτικών εκλογικών αναμετρήσεων. 

Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, η εκρηκτική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η μείωση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, είναι στοιχεία που διαφοροποιούν πλήρως την πολιτική και εκλογική βάση πάνω στην οποία τα στελέχη της αυτοδιοίκησης έχτισαν τη στρατηγική τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.

Μπορεί αυτή τη στιγμή ο χρόνος μέχρι το 2014 να φαντάζει πολύς, αλλά, ουσιαστικά, δεν είναι, αφού όλοι γνωρίζουν πως, αν κάποιος διεκδικεί με αξιώσεις να προβληθεί ως υποψήφιος, πρέπει από τώρα να κάνει εκείνες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να εμφανιστεί με δυναμική στην διεκδίκηση της εκλογής του.

Σ' αντίθεση με άλλους Δήμους της Χώρας, στην Άρτα δεν είναι ακόμα ορατή άλλη υποψηφιότητα, εκτός εκείνης του σημερινού Δημάρχου Γιάννη Παπαλέξη. Υπενθυμίζουμε ότι ο σημερινός Δήμαρχος εκλέχθηκε υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 53,44% , έναντι του ποσοστού 46,56% του Γιώργου Παπαβασιλείου (ΝΔ).

Το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές συγκέντρωσε στο Δήμο Αρταίων ποσοστό μόνο 12,72%, έναντι 33,24% της ΝΔ και 30,59% του ΣΥΡΙΖΑ. Η σωστή ανάγνωση αυτών των ποσοστών σίγουρα προδιαθέτει σκέψεις για μια αλλαγή σκηνικού στο Δήμο Αρταίων στις αναμενόμενες Δημοτικές εκλογές. 

Όμως, το ζητούμενο είναι ποια θα είναι εκείνα τα πρόσωπα των υποψηφίων, τα οποία θα διεκδικήσουν την ψήφο των Δημοτών... 

Θυμίζουμε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Αρταίων, πριν από τον σημερινό Δήμαρχο, είχε στηρίξει τον Παναγιώτη Οικονομίδη για δύο συνεχόμενες τετραετίες...

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΣ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ