ΑΙΣΧΟΣ… Ούτε καν πωλείται…. Η ΔΩΔΩΝΗ χαρίζεται!


-Η Δωδώνη δεν πωλείται. Ούτε καν ξεπουλιέται. Απλά χαρίζεται. 

Της Βάσως Σκουλίκα

Κι αυτό γιατί η Αγροτική Τράπεζα που αποφάσισε να προχωρήσει την διαδικασία εκτιμούσε ότι το τίμημα θα ξεπεράσει τα εκατό εκατομμύρια ευρώ τελικά αυτό δεν θα είναι παραπάνω από 27!!!



Αρκεί να αναφερθεί μόνο ότι τα μικτά κέρδη της Δωδώνης το 2011 ανέρχονταν στα 14,8 εκατομμύρια!


Αυτό είναι το ένα νούμερο. Το δεύτερο είναι το σύνολο του ενεργητικού της εταιρίας το οποίο φτάνει στα 86 εκατομμύρια σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ισολογισμού της!


Αυτό και μόνο φτάνει για να γίνει αντιληπτή η αξία της Δωδώνης –η υπεραξία είναι ένα άλλο κεφάλαιο- και σε ποια τιμή τελικά θα περάσει στα χέρια ενός ιδιώτη!


Οι προσφορές που έχουν κατατεθεί για την Δωδώνη αποκαλύπτονται μέσω....Θεσσαλίας. Κι αυτό γιατί μία από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες για την εξαγορά της είναι η ΤΥΡΑΣ, η οποία δεν είναι καθόλου διατεθειμένη να καταθέσει τα όπλα.


Η προσφορά της ΤΥΡΑΣ, που είναι και η υψηλότερη, ανέρχεται μόλις στα 27 εκατομμύρια ευρώ. Δύο εκατομμύρια χαμηλότερη είναι η προσφορά της SIMOS FOOD που χαρακτηρίστηκε ως η προσφορότερη γιατί προβλέπει την καταβολή όλου του ποσού. Του ποσού των δέκα εκατομμυρίων στην ουσία, αφού τα δεκαπέντε τα χρωστά ήδη στη Δωδώνη.


Οι υπόλοιποι τρεις, δηλαδή η γαλλική πολυεθνική «Λακταλίς», η Τουρκική «Τσοπάνις» και οι Γιαννιώτες συνεταιριστές που συμμετέχουν με μειοψηφικό ποσοστό στο μετοχικό σχήμα της «Δωδώνης», απέχουν αρκετά από τους δύο πρώτους και ουσιαστικά δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιλεγούν.

Σε κάθε περίπτωση ο πόλεμος –στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο- για την πώληση της Δωδώνης μαίνεται. Και βέβαια μεγάλοι χαμένοι είναι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και η τοπική οικονομία!

http://www.epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης