Επέστρεψε η αρκούδα της Καστοριάς


-Η αρκούδα έχει αναστατώσει τις δημοτικές αρχές και τους αγρότες της περιοχής, καθώς στην προσπάθειά της να βρει τροφή έχει προκαλέσει καταστροφές.
 
Ακόμα μια «επίσκεψη» στα περίχωρα της Καστοριάς πραγματοποίησε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η «γνωστή» αρκούδα στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, δίνοντας στίγμα από την χερσόνησο της πόλης. 

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα τηλεμετρικά δεδομένα και όπως ήδη ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς μετά από την ενημέρωση που είχε από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, η επίσκεψη του ζώου στον Προφήτη Ηλία, εμφανίζει μια συγκεκριμένη κυκλικότητα, με μια συχνότητα περίπου μια φορά τον μήνα, με βάση τα στοιχεία που στέλνει το ραδιοκολλάρο.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ που λειτουργεί στο πλαίσιο του έργου LIFE ΑΡΚΤΟΣ/ΚΑΣΤΟΡΙΑ, έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες και να δρομολογηθούν οι επόμενες ενέργειες απομάκρυνσης του ζώου από την περιοχή.


Παράλληλα, ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του περιστατικού. Τελικά η αρκούδα έφυγε κολυμπώντας τα ξημερώματα του Σαββάτου από τη χερσόνησο της πόλης της Καστοριάς (περιοχή Προφήτη Ηλία).


Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ συνεχίζει να βρίσκεται διαρκώς στην περιοχή με σκοπό να παρακολουθεί τις κινήσεις του ζώου και με την απαραίτητη συμβολή των υπαλλήλων του Δασαρχείου και της Αστυνομίας να απομακρύνει την αρκούδα από την περιοχή της Κρεπενής, όταν και εάν κινηθεί κοντά σε κάποιο οικισμό.


ΠΗΓΗ: econews.gr
http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης