Το "Ιλυοσάπουνο" του Μεσολογγίου


Σαπούνι με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ιαματική λάσπη γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, από την περιοχή "Φοινικιά" Μεσολογγίου (τόπος ξεκούρασης και αναψυχής για τον Λόρδο Βύρωνα). 


Νέο, μοναδικό στην Ελλάδα προϊόν!
 Τα ρηχά νερά στην Φοινικιά στο τέρμα των αλυκών Μεσολογγίου χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά υψηλή αλατότητα με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο της άνωσης για όσους κολυμπούν εκεί. Η θέση της περιοχής, μακριά από ανθρώπινες δραστηριότητες και τα γύρω ασβεστολιθικά πετρώματα διατηρούν το τοπίο παρθένο και αμόλυντο. 

Επίσης η περιοχή προστατεύεται από την συνθήκη "Ramsar" ως υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας. Έτσι η λάσπη στον βυθό των λιμνών είναι εμπλουτισμένη με ιαματικά μέταλα και ιχνοστοιχεία του αλμυρού νερού.

Με αποκλειστική δαπάνη της εταιρείας μας πραγματοποιήσαμε σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ευρώπης τις εξής αναλύσεις στην ιαματική λάσπη: 1. Inductively coupled plasma mass spectrometry - Φασματομετρία μάζας επαγωγικώς συζευγμένου πλάσματος (ICP-MS) 2. X-ray fluorescence - Φασματοσκοπία φθορισμού ακτίνων x (XRF) 

Οι αναλύσεις έδειξαν χαμηλή περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλα (Hg, As, Pb, Cd κ.λ.π.) αλλά και υψηλή περιεκτικότητα σε ενώσεις του θείου (S>10%) και σε στρόντιο (Sr>1000ppm), δύο στοιχεία με γνωστές θεραπευτικές / αντιερεθιστικές ιδιότητες για το ανθρώπινο σώμα.


Για την συλλογή της λάσπης έχουν ενημερωθεί και συμφωνήσει η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε. στην οποία ανήκει η εκμετάλευση της περιοχής, καθώς και ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ (αρ. πρωτ. 3243 / 17-06-2011)

H μαύρη ιαματική λάσπη χρησιμοποιείται αυτούσια - χωρίς καμία επεξεργασία στα σαπούνια μας. 

Το ιλυοσάπουνο Μεσολογγίου με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, αρίστης ποιότητας μέλι και εκχύλισμα βιολογικής μέντας (mentha piperita) παραγωγής μας, είναι ιδανικό για απολέπιση (peeling) και βαθύ καθαρισμό σώματος ή προσώπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης