Την Κυρά τους προσκυνούν οι Ραδοβυζινοί


Η Ομοσπονδία Ραδοβυζινών Άρτας γνωστοποιεί ότι την Κυριακή το πρωί της 12ης  Αυγούστου 2012 θα τελεστεί υπό την αιγίδα της, Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, στην Ιερά Μονή Ροβέλιστας. 


Στην ανακοίνωση – πρόσκληση που εκδόθηκε εκ του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αναφέρονται επίσης τα εξής: «Η Λειτουργία τελείται στα πλαίσια της καθιερωμένης εκδήλωσης της Ομοσπονδίας μας που διοργανώνεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου. Η Μονή Ροβέλιστας έχει θεσπιστεί με ομόφωνο ψήφισμα όλων των μελών της Ομοσπονδίας μας ως Προστάτιδα των Ραδοβυζινών. 

Προσκλήθηκαν να παραστούν οι Εκκλησιαστικές και Κρατικές Αρχές του Νομού Άρτας, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη αλλά και των υπολοίπων Δήμων του Νομού, οι Ενώσεις και τα Σωματεία, ως και τα μέσα ενημέρωσης της Άρτας. 

Οι Σύλλογοι και οι Αδελφότητες, τοπικοί και αποδήμων, καλούνται να συνδράμουν με την παρουσία τους, την προσπάθεια της Ομοσπονδίας, που στοχεύει στη διατήρηση ηθών και εθίμων, όπως και την ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Ραδοβυζίων, αλλά και της Άρτας στο σύνολό της. Προσκαλούνται όλοι οι Ραδοβυζινοί στο ετήσιο προσκύνημα της Προστάτιδας των Ραδοβυζίων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ