Η διεφθαρμένη επικεφαλής ιδιωτικοποιήσεων που όρισε η τρόικα


Διαβάστε για το στέλεχος της τρόικας που θα συνδράμει στις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και κατηγορείται στη χώρα της, τη Σλοβακία για διαφθορά.



Στην παραίτηση μέλους του ταμείου αποκρατικοποιήσεων της Σλοβακίας που έχει υπαχθεί σε μηχανισμό βοήθειας οδήγησαν σοβαρές καταγγελίες περί διαφοράς που ερευνώνται.
Ο λόγος για την Anna Bubeníková , πρώην διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις στη Σλοβακία, επιλέχθηκε να υπηρετήσει στην επιτροπή της Κομισιόν για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων και στην χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "τον Αύγουστο του 2011, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισαν τα 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε νεοσύστατου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. 

Μεταξύ των υποψηφίων που πρότειναν τα διάφορα κράτη μέλη της ευρωζώνης, η κυρία Anna Bubeníková  επελέγη με βάση την επαγγελματική της εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνη την εποχή ήταν Πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας.

Κατόπιν καταγγελιών για διαφθορά, οι σλοβακικές αρχές εντός του 2012 απέλυσαν την κυρία Anna Bubeníková από το Ταμείο Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, εξ όσων γνωρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι σλοβακικές αρχές δεν έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες ή κάποια επίσημη διαδικασία έρευνας που να αφορούν στην κυρία Bubenikova.

Σύμφωνα με το sme.sk η Bubeníková προτάθηκε ως στέλεχος της τρόικα τον Ιούλιο του 2011 από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας Ivan Mikloš .

"Aν η τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) μένει αδιάφορη αναφορικά με τις κατηγορίες διαφθοράς που αντιμετωπίζει η Bubeníková, "δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βοηθήσει τους Έλληνες. 

Αν ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα ήταν έστω στο μισό του ρυθμού της Σλοβακίας, θα υπήρχε η ευκαιρία να σωθεί η ευρωζώνη", σημειώνει το το sme και προσθέτει "όπως αναφέρεται στο έγγραφο του σκάνδαλου Gorilla, η Bubeníková είναι πολύ αποτελεσματική. 

Το να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. πριν τη λήξη της προθεσμίας το 2015 θα πρέπει να είναι παιχνιδάκι γι’ αυτήν".

 news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης