Από τον Μ.Παπαδημητρίου ο πανηγυρικός της ημέρας

Ο Αργιθεάτης, Δικηγόρος της Αθήνας, Μενέλαος Παπαδημητρίου θα είναι ο ομιλητής του Πανηγυρικού της Ημέρας, στον Ιερό Χώρο της Μονής Σέλτσου στις Πηγές Άρτας που θα γίνει την Πέμπτη 23 Αυγούστου και ώρα 10.00, με θέμα "Το Σέλτσο τόπος μαρτυρίου και αυτοθυσίας για την Ελευθερία"

Όπως είναι γνωστό την ημέρα αυτή θα γίνουν οι εκδηλώσεις μνήμης της θυσίας των Σουλιωτών που θα γίνουν σ' αυτόν τον ιερό χώρο - μαρτυρίου.


Οι εκδηλώσεις για τον "χαλασμό" των Σουλιωτών τελούν υπό την αιγίδα του δήμου Γ. Καραϊσκάκη και έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτείας, τοπικοί φορείς , και άλλοι επίσημοι. Σχετική πρόσκληση - ανακοίνωση επίσης έχει εκδώσει και η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας

Θυμίζουμε τέλος ότι ο κ. Παπαδημητρίου ήταν εκ των πρωτεργατών της ανακατασκευής της ιστορικής Γέφυρας Κοράκου, όπου πριν από δύο χρόνια, την ίδια ημερομηνία είχε οργανωθεί με απόλυτη επιτυχία στις Πηγές σχετική επιστημονική ημερίδα. 

Σημειώνουμε επίσης ότι οι κάτοικοι της ορεινής Αργιθέας Καρδίτσας, με τους αντίστοιχους κατοίκους των Ραδοβυζίων, έχουν κοινές ανησυχίες και κοινή πορεία για την καθημερινότητα, σ' όλη αυτή τη διάβα των αιώνων. Είναι κυριολεκτικά απόλυτα δεμένοι μεταξύ τους.... Το μόνο που τους "χωρίζει" είναι ο Ασπροπόταμος (Αχελώος) !!!

Διαβάστε περισσότερα: 

ΠΗΓΕΣ: Τιμούν και φέτος τον "χαλασμό" των Σιουλιωτών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ