Οι γιατροί που υπέγραφαν ψεύτικα πιστοποιητικά τυφλότητας επιστρέφουν στα πόστα τους!

Τη στιγμή που μιλάμε για μεταρρυθμίσεις και ριζικές αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό, την ίδια ώρα γιατροί που υπέγραφαν ψεύτικα και αναληθή πιστοποιητικά επιστρέφουν στα πόστα τους σαν να μην συμβαίνει τίποτα!!


Μοιάζει με σενάριο σειράς τύπου «Στην εντατική» όμως δεν είναι, αντιθέτως πρόκειται για πραγματικότητα που λαμβάνει χώρα στα κατά τα άλλα πανέμορφα νησιά της Χίου και της Ζακύνθου.

Θυμάστε το σάλο που είχε ξεσπάσει όταν είχε αποκαλυφθεί ότι σε αυτά τα δύο νησιά μεγάλο μέρος των κατοίκων ήταν «μαϊμού» τυφλοί που έπαιρναν «μούφα» πιστοποιητικά προκειμένου να λαμβάνουν επιδόματα; Ε, λοιπόν οι γιατροί που έβαζαν την τζίφρα τους στα ψεύτικά αυτά έγγραφα είναι ακόμα στις θέσεις τους και εργάζονται σα να μην έχει συμβεί τίποτα!

Τι και αν το 60% των επιδομάτων τυφλότητας ήταν σε μαϊμού τυφλούς στη Χίο… η οφθαλμίατρος του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου, η οποία πιστοποιούσε την υποτιθέμενη αναπηρία, βρίσκεται μέχρι και σήμερα κανονικά στη θέση της!!

Στη Χίο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του επανέλεγχου των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος τυφλότητας από τις Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από τους 416 δικαιούχους που εξετάστηκαν, 239 διαπιστώθηκε ότι λάμβαναν το επίδομα τυφλότητας χωρίς να το δικαιούνται, ενώ ακόμη 44 δικαιούχοι δεν προσήλθαν για επανέλεγχο.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η εν λόγω οφθαλμίατρος εξακολουθεί να είναι στη θέση της, καθώς «το υπουργείο υγείας δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση» όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου Γιώργο Χαλκιά!

Όταν είχε αποκαλυφθεί η υπόθεση, η συγκεκριμένη οφθαλμίατρος, η οποία εργαζόταν στο νοσοκομείο 28 χρόνια, είχε δηλώσει στον τοπικό τύπο πως «δεν γνώριζε πως η δική της υπογραφή είναι καταλυτικής σημασίας για το αν κάποιος θα πάρει το επίδομα ή όχι, μιας και πίστευε ότι η γνωμάτευσή της θα εξεταζόταν πριν την οριστική έγκριση από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια επιτροπή».

«Παραδειγματική»… τιμωρία στη  Ζάκυνθο!!

Εκεί μίλησε ο Νόμος!!! Με έναν ολόκληρο μήνα αναστολής άσκησης καθηκόντων τιμωρήθηκε ο οφθαλμίατρος που υπέγραφε τα πλαστά πιστοποιητικά. Μόλις πέρασε ο μήνας επανήλθε στη θέση του στο Γενικό Νοσοκομείου Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος».

Για να μην ξεχνιόμαστε, στη Ζάκυνθο από τους 700 που έπαιρναν το επίδομα προσήλθαν στην απογραφή μόνο οι 180!!

«Τρίζουν» τα κόκκαλα του Ιπποκράτη!



Πηγή: Capital.gr
http://www.madata.gr
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης