Στην Άρτα ο Βέλγος Πρέσβης Μαρκ Βαν Ντεν Ρεκ


Την επίσκεψη του Πρέσβη του Βελγίου κ. Μαρκ Βαν Ντεν Ρεκ δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης. 


Στη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς του Πολιτισμού και συζητήθηκε η δυνατότητα της πολιτιστικής συνεργασίας που μπορεί να υπάρξει με την Άρτα στο πλαίσιο ενός προγράμματος αλληλεγγύης και πολιτισμού το οποίο επιθυμεί να παρουσιάσει η βελγική πλευρά σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας. 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος επίσης ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Φώτης Γεωργίου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Θωμάς Τσιρογιάννης. 

Ο κ. Βαν Ντεν Ρεκ μετέφερε την αλληλεγγύη του Βελγικού λαού προς τον Ελληνικό λαό γνωρίζοντας τις δύσκολες ώρες που περνάει καθώς και ένα μήνυμα ελπίδας, τονίζοντας: «Το μήνυμα είναι ότι υπάρχει ελπίδα. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Ανήκει στο ευρώ. Δεν είναι μια επιλογή λογική να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα για μας. 

Μαζί πρέπει να το πολεμήσουμε όχι μόνο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ αλλά το ευρώ να ανθίσει, γιατί είναι σημαντικό να υπάρχει νομισματική ενοποίηση σαν ένας οικονομικός πυλώνας στη δημιουργία μιας ενιαίας Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε οπότε νομίζουμε ότι από ευρωπαϊκής μεριάς έχουμε κάθε συμφέρον να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξεπεράσει το πρόβλημα».

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Βαν Ντεν Ρεκ τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά του Βελγίου για την Ελλάδα εκτός Αθηνών, ενδιαφέρον το οποίο εστιάζεται και στο κομμάτι της πολιτιστικής συνεργασίας. «Στο Βέλγιο ξέρουμε πολύ καλά ότι οι άνθρωποι περνάνε δύσκολα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή» ανέφερε. «Δεν είναι άλλωστε η μοναδική χώρα που περνάει δύσκολα. Είναι σημαντικό ότι όλοι μαζί είμαστε στην Ευρώπη για να το αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και από τη μεριά τη δική μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα».

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης ανέφερε: «Στην κουβέντα που είχαμε με τον κύριο Πρέσβη είδαμε πράγματι ότι ο πολιτισμός είναι το όχημα με το οποίο μπορεί να συνεργαστεί η Ελλάδα με την Ευρώπη και όχι μόνο. Ο πολιτισμός είναι το όχημα το οποίο μπορεί να μας βγάλει από την κρίση. Και επειδή η Άρτα είναι μια ιστορική πόλη με μεγάλο πολιτισμό, είναι μία από τις πόλεις που επέλεξε η Πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα  για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης, ένα πρόγραμμα πολιτισμού με ποιοτική μουσική. 

Στη συνέχεια θα πάμε με τον κ. Πρέσβη για να δούμε το σημείο όπου θα γίνει αυτή η εκδήλωση του χρόνου το καλοκαίρι, την οποία θα την εντάξουμε στις εκδηλώσεις που κάνουμε για την απελευθέρωση της πόλης, στο θεατράκι του κάστρου. 

Εκτιμώ ότι ο κ. Πρέσβης θα μείνει πολύ ενθουσιασμένος από το χώρο όπου θα γίνει αυτή η εκδήλωση. Είναι μια ευκαιρία για την πόλη μας να αναδείξει τον πολιτισμό της και να στείλει ένα μήνυμα προς την Ευρώπη ότι η Ελλάδα ζει, ότι η Ελλάδα έχει πολιτισμό, έχει δυνάμεις και θα πάει μπροστά».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης