ΠΡΕΒΕΖΑ: Με επιτυχία η ημερίδα της αμπελοκαλλιέργειας


-Την ημερίδα παρακολούθησαν αμπελουργοί από την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, την Άρτα και τη Θεσπρωτία

Θέματα που είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους αμπελουργούς αναπτύχθηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ωρωπού «το Ζάλογγο» με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας . 


Στην ημερίδα την οποία παρακολούθησαν αμπελουργοί από την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, την Άρτα και τη Θεσπρωτία έγινε αναφορά στην τεχνική της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης, παρουσιάστηκε η νομοθεσία (εθνική και κοινοτική) που διέπει την αμπελουργία. ενώ δόθηκε η ευκαιρία να εκτεθούν και να συζητηθούν σε βάθος τα προβλήματα του κλάδου καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου ο οποίος αναφέρθηκε στα σπάνιας γαστρονομικής αξίας τοπικά προϊόντα που έχει η Ήπειρος αλλά και στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για το δέσιμο των τοπικών προϊόντων με την τουριστική προβολή της Ηπείρου. Ο ίδιος θύμισε την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ώστε να κατοχυρώσουν ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) και γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ) εξαιρετικά προϊόντα της Ηπειρώτικης γης. 

Ο κ. Ιωάννου τόνισε ότι ο τόπος μας έχει πολλές δυνατότητες και στον τομέα της αμπελουργίας σημειώνοντας όπως πως υπάρχουν προβλήματα, που σχετίζονται με την οργάνωση της παραγωγής, πάνω στα οποία η Π.Ε. Πρέβεζας με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας εργάζεται για την επίλυσή τους. Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου η συγκεκριμένη ημερίδα είναι μια καλή ευκαιρία να τεθούν τα προβλήματα και μέσω του ανοικτού διαλόγου με τους αμπελουργούς να βρεθούν λύσεις.

Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης