Απρόσμενα άσχημα στοιχεία για το έλλειμμα στη Βρετανία


Νέο γύρο αμφισβήτησης της πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να προκαλέσουν τα νεότερα στοιχεία για το κρατικό έλλειμμα και το χρέος.


Η κυβέρνηση Κάμερον υποχρεώθηκε να δανειστεί τον Ιούλιο το καθαρό ποσό των 557 εκατομμυρίων λιρών για να καλύψει τις υποχρεώσεις της, την ώρα που οι περισσότεροι οικονομολόγοι προέβλεπαν πλεόνασμα τουλάχιστον 2,2 δισεκατομμυρίων λιρών. Την ίδια περίοδο πέρυσι τα κρατικά ταμεία είχαν καταγράψει πλεόνασμα 2,8 δισεκατομμυρίων.


Ο Ιούλιος θεωρείται μήνας αυξημένων εσόδων για τα κρατικά ταμεία, ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε ότι τα φορολογικά έσοδα από τις επιχειρήσεις υπολείπονταν του αναμενομένου. 


Η κυβέρνηση απέδωσε τα μειωμένα έσοδα στην πτώση της παραγωγής πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα, επαναλαμβάνοντας ότι δε θα αλλάξει η οικονομική πολιτική που εφαρμόζει ο αρμόδιος υπουργός Τζορτζ Όσμπορν.

Το συνολικό έλλειμμα για το τρέχον οικονομικό έτος (από τον Απρίλιο) ανέρχεται σε 44,9 δισεκατομμύρια λίρες (9,3 δις. περισσότερα σε σύγκριση με τον περσινό Ιούλιο), ενώ το δημόσιο χρέος διαμορφώνεται στα 1,03 


skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης