ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο ροπαλοφόρος Ομπάμα προκαλεί αντιδράσεις


Μια φωτογραφία στην οποία ο Μπαράκ Ομπάμα απεικονίζεται να κρατά ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ καθώς συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, ιδιαίτερα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.



«Η φωτογραφία αποκαλύπτει από ποιον παίρνει διαταγές ο πρωθυπουργός μας για να κυβερνά τη χώρα» ανέφερε ο Μετίν Μπαϊντάρ, βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).


Ο αντιπρόεδρος του CHP, Ουμούτ Οράν, ρώτησε στη Βουλή εάν ο Ερντογάν έχει δει τη φωτογραφία και εάν θα προχωρήσει σε κάποια ενέργεια μετά από αυτή την «ιταμή προσβολή προς την Τουρκία και τους πολίτες της».


Ορισμένες εφημερίδες αντιμετώπισαν πάντως με ελαφρότητα το θέμα. Ο σχολιαστής Αχμέτ Χακάν της Hurriyet έγραψε πως πρέπει να κάνουμε κάτι -να προχωρήσουμε σε αντίποινα».


Ο ίδιος πρότεινε στον Ερντογάν να πράξει αναλόγως, κρατώντας μια παντόφλα, μια ζώνη ή έναν πλάστη.


«Δημοσιοποιήσαμε την φωτογραφία με έναν σκοπό, να υπογραμμίσουμε τη συνεχιζόμενη στενή σχέση του προέδρου με τον πρωθυπουργό Ερντογάν και να προσελκύσουμε την προσοχή στην σημαντική συζήτηση που είχαν για την επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

http://www.astra.com.cy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης