Η Γκιόρφι ξαναγυρίζει στην Αναγέννηση... !!!


Ξαναγυρίζει η Ρουμάνα Μαρινέλα Γκιόρφη στην Αναγέννηση Άρτας, αυτή τη φορά ως προπονήτρια. Μας το επιβεβαίωσε πριν από λίγο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της.


Θυμίζουμε ότι η Γκιόρφη υπήρξε αθλήτρια της Αναγέννησης Άρτας, στις καλές εποχές της γυναικείας ομάδας χ/μ όταν αυτή η ομάδα μεσουρανούσε, όχι μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό. Η παρουσία της στην Άρτα ως αθλήτριας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και είχε γίνει τότε ιδιαίτερα αγαπητή στους φιλάθλους. 

Μάλιστα η Μάρι -όπως την αποκαλούσαν οι φίλαθλοι- είχε κερδίσει την καθολική αποδοχή πάνω απ' όλα για το ήθος της, αλλά και για την αγωνιστική της συνέπεια με την οποία "έδινε έναν άλλο αέρα στο παιγνίδι της Αναγέννησης. 

Σημειώνουμε ότι για την παρουσία της στην Άρτα, καθοριστικό ρόλο είχε παίξει ο τότε Ρουμάνος προπονητής Ντίμπι Μηλέα, ο οποίος είχε καταφέρει να φέρει στην Άρτα και την μεγάλη κυρία του Ρουμανικού χ/μ την τερματοφύλακα Άννα Σαβουλέσκου. 

Η επιστροφή της Ρουμάνας συζητούνταν έντονα τις τελευταίες ημέρες στην Άρτα. Μάλιστα σε ορισμένους κύκλους της Αναγέννησης αυτή η επιστροφή σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πραγματικότητας στα αθλητικά δεδομένα της περιοχής, μιας η Γκιόρφη αποτελεί την καλύτερη λύση ώστε η Αναγέννηση να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη.

Επίσης σημειώνουμε και υπενθυμίζουμε ότι εκτός της Γκιόρφη ήδη στις ομάδα έχουν ενταχθεί ως αθλήτριες, η Βάσω Σκάρα, η Βάσια Μαυρομάτη από την Ν. Ιωνία, η Ναυσικά Σαγάνη και η Αούστρα Στανκούτε.

Η Γκιόρφη για πολλούς είναι η ενδεδειγμένη λύση, ώστε με την παρουσία της στον πάγκο της Αναγέννησης, να διαμορφώσει το ζητούμενο μιας ομαλής επιστροφής της ομάδας σε ρυθμούς πρωταθλητισμού...   

Σημειώνουμε τέλος η Μαρινέλα Γκιόρφη είναι πτυχιούχος της αντίστοιχης σχολής του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου

Ποια είναι η Μάρι

Διαβάζουμε στο επίσημο περιοδικό της Αναγέννησης (Απρίλιος 07) την αναφορά που κάνει για την Γκιόρφι Μαρινέλα με το γενικό τίτλο "Παλιές αγάπες που κρατούν..." και αναδημοσιεύουμε αυτή την αναφορά, μόνο και μόνο, για να πιστοποιήσουμε κάποια γεγονότα

"Είχε χαρακτηριστεί από πολλούς το άλογο της Αναγέννησης. Αυτή που οδήγησε την ομάδα σε τρόπαια πρωταθλήματος και κυπέλλου, στους ομίλους του Champion's League και σε προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Αυτή που έδινε με την ταχύτητά της έναν άλλο αέρα στο παιγνίδι της Αναγέννησης, αυτή που με την επιθετική της μαεστρία και ευστροφία είχε αναγάγει το άθλημα σε θέαμα, αλλά και ουσία.

Αγωνίσθηκε με το Νο 7 στη φανέλα της και ήρθε στην Αναγέννηση από την Μπάγια Μάρε της γειτονικής Ρουμανίας. Με ύψος 1.71 και βάρος 59 κιλά ήταν ένα ντελικάτο πλέι-μέικερ, που ασκούσε χρέη οργανωτικά αλλά και εκτελεστικά. Αγωνίσθηκε στην Αναγέννηση από το 1997 και για πολλά χρόνια αποτέλεσε το βαρύ πυροβολικό της.

Υπηρέτησε την Εθνική της Χώρας της και είχε 220 συμμετοχές, ενώ σημαντικές ήταν οι διακρίσεις, αφού αναδείχθηκε πολλές φορές καλύτερη αθλήτρια με την Εθνική και την ομάδα της στη Ρουμανία. Η μεγαλύτερη διάκριση σε ατομικό επίπεδο ήταν το πλασάρισμά της στην κορυφαία δωδεκάδα του Κόσμου στη Νορβηγία το 1993.

Διακρίνονταν για το ήθος της και τις ηγετικές της ικανότητες, ενώ πολλές φορές εντυπωσίαζε με το σουτ και τη στροφή που επιχειρούσε στον αιφνιδιασμό..."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης