Απόντες οι Γερμανοί τουρίστες παραμένουν πιστοί οι Ιταλοί


Σε δημοσίευμά του για τον τουρισμό της Ελλάδας φέτος το ιταλικό περιοδικό «L' espresso» αναφέρει ότι: «Θα είναι, ίσως τυχαίο, αλλά δεν ακούς πουθενά ούτε μια λέξη γερμανικά: ούτε στο κάστρο της Ρόδου, ούτε στο ηφαίστειο της Σαντορίνης, ούτε στα βράχια της Σίφνου»


Το περιοδικό επισημαίνει ότι «ευτυχώς οι Ιταλοί παραμένουν πιστοί. Γι' αυτούς δεν ισχύει καμία κρίση: οικογένειες καταφθάνουν στα ήσυχα νησιά, υπερκινητικοί νέοι στην κατάμεστη Μύκονο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην Ελλάδα υπάρχει κι ο νέος τουρισμός των Ρώσων, με αύξηση 20%, όπως και των Κινέζων, αλλά τονίζει, παράλληλα, ότι «ο εσωτερικός τουρισμός έχει καταρρεύσει».

Στο άρθρο φιλοξενούνται και δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού, Ολγας Κεφαλογιάννη, η οποία εξηγεί πως έχει η κατάσταση: «Ακόμη και τις μέρες των διαμαρτυριών στις πλατείες, τα νησιά κι όλη η τουριστική περιοχή της Αθήνας ήταν ασφαλή. Η αίσθηση ανασφάλειας, όμως, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, πάγωσε τις κρατήσεις και προκάλεσε πολλές ακυρώσεις. Μετά, ανακάμψαμε, αλλά η ζημιά είχε γίνει».

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα για όλες τις τσέπες κι όλες τις προτιμήσεις», αναφέρει η υπουργός Τουρισμού, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον Ιταλό δημοσιογράφο, ο οποίος κάνει αναφορά στις συμφέρουσες τιμές της Σαντορίνης και στους νέους τουρίστες: Βούλγαρους, Ισραηλινούς, Σέρβους, Αυστραλούς, ακόμη και Τούρκους.

«Υπάρχουν κρατικά ακίνητα και περιουσίες διαθέσιμα για επενδύσεις. Το υπουργείο Οικονομικών δημιούργησε ειδικό Ταμείο. Αυτό θα φέρει εισπράξεις και δημιουργία θέσεων εργασίας- το αν επενδύσουν Έλληνες ή ξένοι, δεν έχει διαφορά», προσθέτει η κυρία Κεφαλογιάννη.

«Ο τουρισμός θα βοηθήσει να ηρεμήσει λίγο το νευρικό μας σύστημα, αλλά δεν θα σώσει την Ελλάδα. Δεν νομίζω, πλέον, ότι υπάρχει κάτι που να μπορεί να μας σώσει», δηλώνει, από την πλευρά του, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

«Ζω με πιστώσεις και έχω πάψει να πληρώνω το σούπερ μάρκετ όπου ψωνίζω. Τα χρήματα είναι σαν το αίμα ή το νερό. Όταν δεν κυκλοφορεί, πεθαίνεις», προσθέτει ο συγγραφέας του «Ζ», σύμφωνα με τον οποίο «μια διαφορετική ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να εφαρμοσθεί, ίσως σε δύο χρόνια. Αλλά, στο μεταξύ, η Ελλάδα θα έχει βουλιάξει».

Σε σχέση, τέλος, με την εξέλιξη, ευρύτερα, της οικονομικής κρίσης, το ιταλικό περιοδικό εκτιμά ότι «αν η κυβέρνηση και η Τρόικα δεν καταφέρουν να φτάσουν σε μια συμφωνία που να έχει τις λιγότερες δυνατές καταστρεπτικές συνέπειες, η οργή και η εξέγερση πρόκειται να ξεσπάσουν και πάλι και η Ελλάδα είναι πιθανό να εκδιωχθεί από το ευρώ, όπως εύχεται, ανοικτά, η πιο σκληρή πτέρυγα των Γερμανών συντηρητικών πολιτικών».

 newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ