Νέα συνάντηση των τριών αρχηγών σε βαρύ κλίμα


Σήμερα, Τετάρτη στις 17.00, αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλ. ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.


Αν η κυβέρνηση αποδεχθεί τη λογική πως η λήψη πρόσθετων μέτρων 11,5 δις είναι προϋπόθεση για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, τότε κατά κύκλους του ΠΑΣΟΚ η πίεση για τη λήψη πρόσθετων μέτρων δεν θα σταματήσει πουθενά και θα έχει πολύ μικρή σημασία η παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Χαρακτηριστικό του κλίματος στο οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, είναι το γεγονός ότι το απόγευμα της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου αναφέρθηκε στην «άτυπη» ενημέρωση που νωρίτερα εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «είναι εσφαλμένο και άδικο για τη χώρα, αλλά και την κυβέρνηση συνεργασίας, την ώρα που κάποιοι, όπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αγωνίζονται να πείσουν την τρόικα –κάτι που είναι βεβαίως δύσκολο, αλλά αναγκαίο- κάποιοι άλλοι να εκπέμπουν το μήνυμα ότι αυτό που επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ στις επαφές του δεν είναι εφικτό. Αυτή η στάση δεν κατανοεί τις αντοχές της οικονομίας και της κοινωνίας και βλάπτει την κυβέρνηση».


http://www.madata.gr
Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ