Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ θα θρηνήσει χιλιάδες θύματα


Εντείνεται η διεθνής ανησυχία για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Μέση Ανατολή. 


Μετά τις «ακραίες και σοκαριστικές» δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Αχμαντινετζάντ απέναντι στο Ισραήλ - το οποίο τελευταία συχνά αναφέρεται σε επικείμενη επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν - , η Λιβανέζικη σιτική Χεζμπολάχ απείλησε ότι αν το Ισραήλ επιτεθεί στο Ιράν, θα θρηνήσει «δεκάδες χιλιάδες νεκρούς».

Η Χεζμπολάχ θα μετατρέψει σε «κόλαση τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ισραηλινών» στην περίπτωση επιθέσεων από το Ισραήλ, προειδοποίησε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε μέσω γιγαντοοθόνης στη Βηρυτό


«Έχουμε στην κατοχή μας πυραύλους και δεν θα διστάσουμε να τους χρησιμοποιήσουμε για να προστατεύσουμε τον λαό μας και τη χώρα μας. Αυτό θα μετατρέψει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων σιωνιστών σε πραγματική κόλαση και μπορούμε να μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς», προειδοποίησε ο Νασράλα αναφερόμενος σε στόχους στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Παλαιστίνη.


Εν τω μεταξύ, και μπροστά στα τύμπανα πολέμου που ηχούν δυνατά , το Ισραήλ ζήτησε την υποστήριξη των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε επικείμενη επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν. Μάλιστα ανώνυμες Ισραηλινές κυβερνητικές πηγές αναφέρουν , ότι ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ πιέζουν για μια επίθεση το φθινόπωρο.


ΟΙ ΗΠΑ από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι μένουν προσηλωμένες στην απόφαση να αποτρέψουν την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, δηλώνοντας αμέσως πλην σαφώς την δεδομένη στήριξη τους στο Ισραήλ.


Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν επέκρινε έντονα την ηγεσία του Ιράν, για τις τελευταίες φραστικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τες «προσβλητικές και εμπρηστικές ».


real.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης