Άγιοι Σαράντα: Έλληνες όμηροι για τα ζώα τους


Ένα ζευγάρι Ελλήνων πιάστηκαν όμηροι από τους κατοίκους ενός χωριού στους Αγίους Σαράντα της Αλβανίας, αφού είχαν έρθει για να ψάξουν για τα κλεμμένα ζώα τους.


 Όπως έγινε γνωστό ζευγάρι από την Ηγουμενίτσα της Ελλάδας πήγε για να πάρει 32 αγελάδες και 87 γιδοπρόβατα που είχαν κλαπεί από τους Αλβανούς, αλλά πιάστηκαν όμηροι, κρατώντας τους μέχρι αργά χθες το βράδυ στο χωριό Γιάννιαρη των Αγίων Σαράντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι είχε περάσει τα σύνορα χθες το απόγευμα και είχε σταματήσει στο χωριό Γιάννιαρη ,όπου θα έπαιρναν τα ζώα τους που εκλάπησαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών. 

Αλλά κατά την άφιξή τους στο χωριό Γιάννιαρη συνέπεσαν χρονικά με την αστυνομία των Αγίων Σαράντα, που συνέλαβε το Rushit Ισμαήλ και αναζητεί τον Αστρίτ Ισμαήλ, ύποπτοι ως οι δράστες της ληστείας των βοοειδών και των αιγοπροβάτων του Έλληνα πολίτη Ι.Β. από το χωριό Παλαμπά της Ηγουμενίτσας.

Κατά την άφιξη τους στο χωριό Γιάννιαρη, αυτοί ζήτησαν να πάρουν πίσω τα βοοειδή και τα άλλα ζώα, αλλά εκεί συνάντησαν αντίσταση από την οικογένεια του κρατουμένου Rushit Ismaili.

Οι τελευταίοι όχι μόνο δεν δέχτηκαν να παραδώσουν τα βοοειδή και τα άλλα ζώα, αλλά ξυλοκόπησαν και κράτησαν όμηρο το ζεύγος ελλήνων. Το ζεύγος αφέθηκε ελεύθερο αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και απομακρύνθηκε από το χωριό.Τις τελευταίες βδομάδες οι κάτοικοι των ακριτικών ελληνικών χωριών παραπονέθηκαν γιατί οι αλβανοί της Γιάννιαρης τους κλέβουν συνέχεια.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ