ΕΓΝΑΤΙΑ: Νεκρός στη σήραγγα Παναγιάς, μετ΄εμποδίων η κίνηση


Η σύγκρουση βυτιοφόρου με φορτοταξί, μέσα στη σήραγγα Παναγιάς, στην Εγνατία Οδό, είχε μοιραία κατάληξη.


Η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή, όμως ο οδηγός του βυτιοφόρου δεν άντεξε προφανώς το στρες και την αγωνία και υπέστη καρδιακή προσβολή.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος και όταν έφτασε ασθενοφόρο οι γιατροί δεν μπόρεσαν να του παράσχουν καμία βοήθεια.

Το ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι και η σήραγγα της Παναγιάς παραμένει κλειστή στο ένα ρεύμα, καθώς έχει καθηλωθεί το βυτιοφόρο και αναζητείται τρόπος για την μετακίνηση και την απομάκρυνσή του.

Από τις τοπικές αρχές του Νομού Γρεβενών δόθηκε εντολή για κλείσιμο της σήραγγας και στα δύο ρεύματα και εκτροπή της κίνησης μέσω του παλιού δρόμου της Μηλιάς.

Κάτι τέτοιο όμως σκοντάφτει στις σοβαρές αντιρρήσεις που διατυπώνονται από τις αρχές του Νομού Ιωαννίνων οι οποίες κρίνουν ότι ο δρόμος της Μηλιάς έχει σοβαρά προβλήματα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο αυξημένης κίνησης.

Τονίζεται ακόμη ότι δεν μπορεί να κλείνει ολόκληρη η σήραγγα με τόση ευκολία και να ταλαιπωρούνται χιλιάδες διερχόμενοι οδηγοί οι οποίοι έχουν καταβάλει και το αντίτιμο των διοδίων.

Προς το παρόν παραμένει ανοιχτό το ένα ρεύμα, ενώ δεν διαπιστώθηκε κανένας απολύτως κίνδυνος για διαρροή από το βυτιοφόρο.

Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνούν Αστυνομία και Πυροσβεστική των Γρεβενών.

 epiruspost.gr

Σχόλια

  1. Για όσους δεν γνωρίζουν και γράφουν ότι τους κατέβει του ενημερώνω ότι το αντίτιμο των διοδίων πηγαίνει στην Τράπεζα Πειραιώς για την εξόφληση του δανείου της Εγνατίας Οδού από την κατασκευή του έργου. Το κλείσιμο της Σήραγγας αποφασίζεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες ανάλογα με την επικινδυνότητα του συμβάντος (βυτίο με βενζίνη επικίνδυνο για έκρηξη). Όταν έχουμε τέτοια συμβάντα και κλείνει ο δρόμος η κίνηση εκτρέπεται από το Εθνικό δίκτυο το οποίο πρέπει να συντηρείται και να είναι σε άρτια κατάσταση για να δεχθεί την κίνηση από τον αυτοκινητόδρομο. Ευθύνη για την συντήρηση του Εθνικού δικτύου έχει η εκάστοτη Περιφέρεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης