ΑΡΤΑ: Την άλλη εβδομάδα οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ

 
Διήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή θα πραγματοποιηθούν στην Άρτα την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου. 


Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Σκουφά και θα περιλαμβάνουν, την πρώτη μέρα, αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, ομιλία από τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη, συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και λαϊκό γλέντι.

 Το Σάββατο θα υπάρχει αφιέρωμα στον Μπρεχτ, έντεχνο τραγούδι και λαϊκό γλέντι με τους Πάνο Τσίτσικα και Βασίλη Κορακάκη. Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν: έκθεση βιβλίου, παιδότοπος, ταβέρνα-μπαρ και περίπτερα. 

Με αφορμή το Φεστιβάλ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σήμερα στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ ο Άρης Στούμπος, Γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας της ΚΝΕ και ο Αλέξης Κατσαρός, μέλος του Ν,Σ. όπου αναφέρθηκαν στο νόημα και στο περιεχόμενο του Φεστιβάλ.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Άρτας- Πρέβεζας- Λευκάδας της ΚΝΕ:

«Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται…Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία…»
Έλα και εσύ, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή. Ένωσε τη φωνή σου με τους χιλιάδες νέους και νέες που οι ανάγκες, τα όνειρά τους, οι ελπίδες τους δε χωράνε στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της χρεοκοπίας του λαού.
 

Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, σ όλη τη χώρα και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές της Πρέβεζας, της Λευκάδας και της Άρτας είναι για ακόμα μια χρονιά  το αντάμωμα της νιότης, της ελπίδας και του αγώνα για μια καλύτερη ζωή.

Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις στην περιοχή ξεκίνησαν στην Πρέβεζα όπου νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, άνθρωποι όλων των ηλικιών αλλά ιδιαίτερα μαθητές «πλημμύρισαν» την πλατεία Ανδρούτσου συμμετέχοντας στις πλούσιες εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με αφιέρωμα στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την Κνίτισσα που έδωσε τη ζωή της για τους αγώνες των εργατών έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ. Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο αφιέρωμα στους αγώνες του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, με κύρια αναφορά στην Πρέβεζα (περιφρουρήσεις απεργιών, πορείες, συλλαλητήρια κλπ.) τα 4 τελευταία χρόνια με τίτλο «4 χρόνια κρίση - 4 χρόνια αγώνες». Ακολούθησε αφιέρωμα στο παγκόσμιο εργατικό - διεθνιστικό τραγούδι. Την κεντρική ομιλία στο φεστιβάλ πραγματοποίησε η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας της ΚΝΕ. Το φεστιβάλ συνεχίστηκε με μαθητικά μουσικά σχήματα.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ στη Λευκάδα, την Παρασκευή 24 Αυγούστου στο Πάρκο Παραλίας. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στους εργατικούς αγώνες του ταξικού κινήματος στη Λευκάδα, ομιλία από τον Άρη Στούμπο, Γραμματέα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας της ΚΝΕ, λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «ΜΙΝΟΡΕ».

Οι εκδηλώσεις του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στην περιοχή θα κορυφωθούν στις 31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου στην Άρτα στην Πλατεία Σκουφά. Το διήμερο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Άρτα περιλαμβάνει:

Παρασκευή 31 Αυγούστου
•Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη
•Ομιλία από τον Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ Θοδωρή Χιώνη
•Συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση
•Λαϊκό γλέντι με σπουδαστές από το Τμήμα Λαικής και Παραδοσιακής Μουσικής


Σάββατο 1 Σεπτέμβρη
•Αφιέρωμα στον Μπέρτολχτ Μπρεχτ
•Έντεχνο τραγούδι με τους Αποστόλη Μωραίτη, Νίκο και Αλέκο Αλεξίου
•Αφιέρωμα στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών
•Λαϊκό γλέντι με τους Πάνο Τσίτσικα – Βασίλη Κορακάκη
Και Φέτος στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν: έκθεση βιβλίου, παιδότοπος, ταβέρνα – μπαρ, περίπτερα.


Γνώρισε τις θέσεις του ΚΚΕ από πρώτο χέρι. Όχι από αυτά που λένε όσοι τις πολεμάνε. Οι εκμεταλλευτές και όσοι θέλουν να υποτάξουν το λαό και τη νεολαία στο σύστημά τους, διαστρεβλώνουν και πολεμάνε με λύσσα το ΚΚΕ, γιατί μένει αταλάντευτο στον αγώνα για τη λευτεριά από τα καπιταλιστικά δεσμά.
 

Η εργατική – λαϊκή εξουσία μπορεί να καταργήσει τα μνημόνια, να διαγράψει το χρέος, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Γι’ αυτό χρειάζεται ανατροπή  των μονοπωλίων και  του πολιτικού τους συστήματος. Μόνο έτσι θα είναι κυρίαρχος, ανεξάρτητος ο λαός, έτσι θα ζήσει πραγματικά ευτυχισμένα.
«Δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται… (Γκόρκι)
Εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία…» (Μπρεχτ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ