Το κονιάκ... έτσουξε


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου είναι σε εξέλιξη και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαμαρτυρίες των Βρετανών για το πού ξοδεύονται τα χρήματά τους. 
 
Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες μία απόδειξη από εστιατόριο της βρετανικής πρωτεύουσας όπου οι επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής φαίνεται να απόλαυσαν γεύμα αξίας 69.469 δολαρίων (44.660,26 λιρών)! 
 
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η New York Daily News επικαλούμενη σχόλιο του Reddit που επέλεξε το site Eater όπου αναρτώνται οι πιο περίεργες αποδείξεις από αμερικανικά εστιατόρια.

Το συγκεκριμένο site έχει αναρτήσει την υποτιθέμενη απόδειξη, της οποίας ωστόσο η γνησιότητα δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί, ενώ λείπουν και σημαντικές πληροφορίες, όπως το όνομα του εστιατορίου αλλά και το ποιος εν τέλει χρεώθηκε τη «λυπητερή», ιδιώτης ή εταιρικός λογαριασμός. 


Αν δεν πρόκειται για πλαστό χαρτί ή κακόγουστη φάρσα, 15 επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων φέρονται να ξοδεύουν αλόγιστα τα χρήματα που έχουν λάβει για την αθλητική διοργάνωση. Σύμφωνα με την απόδειξη, όπως δημοσιεύει η NY Daily News, έχουν δώσει λογικά ποσά για το φαγητό τους, ιδίως για μία παρέα τόσων ατόμων.



Εκεί που ξεφεύγει το μυαλό είναι όταν βλέπει κάποιος την τιμή του κονιάκ που επέλεξαν για να συνοδεύσουν το γεύμα τους, ένα μπουκάλι εποχής 1853, αξίας 29.500 δολαρίων (19.000 λιρών), αλλά και το φιλοδώρημα στον σερβιτόρο που ανέρχεται στα 7.700 δολάρια!!! 
 
Ερώτημα προκαλεί και η ακριβής «ταυτότητα» του κονιάκ, καθώς παρόμοιο μπουκάλι πουλήθηκε το 2004 σε δημοπρασία του οίκου Christie’s για 1.500 δολάρια, όπως μετέδωσε το Atlantic Wire.

Οι Ολυμπιακοί χρηματοδοτούνται τόσο από ιδιώτες όσο και από το Δημόσιο και φέτος αναμένεται να στοιχίσουν 3,1 δισ. δολάρια. Την απόδειξη ανήρτησε στο Reddit ένας χρήστης με την επισήμανση «ο φίλος μου είναι σερβιτόρος και αυτή είναι η απόδειξη από επίσημο γεύμα 15 αφεντικών της Ολυμπιάδας». Mετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση έκλεισε τον λογαριασμό του. Οι λεπτομέρειες ερευνώνται!
 
http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης